GÜNDEM

YANLIŞ İĞNE, ENGELLİ ÇİFTİN ORTAK KADERİ

Batman’da 6 yıl önce görücü usulüyle evlenen bedensel engelli Vedat ve eşi Sadiye Çoban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne buruk girdi.

YANLIŞ İĞNE, ENGELLİ ÇİFTİN ORTAK KADERİ
02-12-2015 19:04
Google News

Küçük yaşta geçirdikleri yüksek ateş sonucu vurulan iğnelerden dolayı biri konuşma ve duyma engelli, biri de bedensel engelli olan Vedat ve Sadiye çifti, aynı kaderi paylaşıyor. Cumhuriyet Mahallesi 1512 sokakta 2 çocuğu ile birlikte ikamet eden Çoban çifti, Dünya Engelliler Gününün sadece kutlama mesajlarından ibaret olmasından yakındı.

“EŞİMLE İŞARETLEŞEREK ANLAŞIYORUZ”

3 aylıkken geçirdiği yüksek ateş sonucu vurulan iğneyle ayakları felçli kalan Vedat Çoban, eşi Sadiye Çoban’ın da 6 yaşındayken vurulan yanlış iğne sonucu konuşma ve duyma engelli kaldığını söyledi. 6 yaşındaki çocukları Özkan ve kardeşi Muhammet’in, anneleriyle işretleşerek anlaştığını söyleyen Vedat Çoban “Yanlış iğne yüzünden ikimiz de hayatımızı engelli şekilde sürdürüyoruz. Bu bizim ortak kaderimiz” dedi.

“ENGELLİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARANMALI”

Bütün engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayan 2 çocuk babası Vedat Çoban “Bölgemizde engelliler ulaşımdan istihdama kadar birçok sorun yaşıyor. 3 Aralık, bu sorunların çözümü konusunda bir başlangıç olmalıdır. bütün kamuoyu, engellilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak üzere ortak bir masa etrafında toplanabilmelidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete