TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Yapay zeka ücretsiz hizmet verecek

Kişiye özel üniversite hazırlık çözümü olan "RAUNT" akıllı çalışma sistemi ve okuma hızını en az iki kat artıran "HIZLIGO" uygulamasına halk kütüphanelerinde ücretsiz erişilebilecek.

Yapay zeka ücretsiz hizmet verecek
23-09-2023 11:46
22-09-2023 17:47
BATMAN
Google News

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yapay zeka desteğiyle hazırlanan "RAUNT" ve "HIZLIGO", adayların üniversite yolculuklarını kolaylaştıracak, akademisyenlerin de destekçisi olacak.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Sevgili gençler, size güzel bir haberim var. Okul ve sınav başarınızı artıracak iki uygulamayı halk kütüphanelerimizde ücretsiz olarak sizinle buluşturuyoruz. Kişiye özel üniversite hazırlık çözümü olan RAUNT akıllı çalışma sistemi size yapay zeka destekli kişiye özel çalışma programı sunacak. HIZLIGO ile de okuma hızınızı iki kata kadar artırabileceksiniz." ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, üniversite hayallerine ulaşmak isteyen YKS adaylarını, okuma hızlarını artırarak zamandan tasarruf etmek isteyenleri ve derslerinde başarılı olmayı amaçlayan lise öğrencilerini, konforlu bir çalışma ortamı sunan kütüphanelere davet etti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete