GÜNDEM

YAPI DENETİMCİLERLE ÇEVRE TOPLANTISI

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, inşaatlardan kaynaklı kirliliğin önlenmesi için yetkilendirilmiş yapı denetim firmaları ile toplantı düzenledi.

YAPI DENETİMCİLERLE ÇEVRE TOPLANTISI
24-09-2019 19:15
Google News

 

ÇEVRE SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Astan, Belediye İmar Şehircilik Müdürü Bahattin Dursun, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Recep Kavuş, Peyzaj Mimarlar Odası Temsilcisi Musa Okalin, TMMOB (Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği)’un katıldığı toplantıda çevre sorunları konuşuldu. Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Astan “Çevre kirliliğinin önlenmesinde, meslek grupları ile işbirliği önemli. Şehrimizde yaşanan kirliliğin bir kısmı inşaat yapım işlerinden kaynaklanıyor. Bunun önüne geçmek için önlemler alacağız” dedi. 
KAVUŞ, YAPILMASI GEREKENLERİ SIRALADI
Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Recep Kavuş da “Her inşaat alanı için mecburi olan peyzaj projesi eksiksiz uygulanmalı. İnşaat alanı etrafına güvenlik bandı ve bariyerleri konulmalı. Kirliliğin önüne geçmek için sağlık ve iş güvenliği planına ek olarak bir çevre planı da olmalıdır. Binaların tadilatı esnasında perdeleme yapılmalıdır. Atık sular için çökertme havuzu oluşturulmalı. İnşaat esnasında ortaya çıkan atıklar, zamanında ve doğru biçimde bertaraf edilmeli. Yapı denetim firmaları, iş güvenliği uzmanları ve şantiye şefleri,  çevre sağlığı, güvenliği ve düzeniyle ilgili de sorumluluk almalıdırlar” dedi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete