SİYASET

YAPICIOĞLU, BATMAN’DA HÜDA PAR’LILARLA BULUŞTU

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisi tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere Batman’a geldi.

YAPICIOĞLU, BATMAN’DA HÜDA PAR’LILARLA BULUŞTU
28-06-2016 00:35
Google News

İftar programında partililerle buluşan Yapıcoğlu, bölgede yaşananları değerlendirerek HDP’ye yüklendi. Hendek siyasetini eleştiren Yapıcıoğlu “Şu an enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, Şırnak ve Nusaybin ile birlikte çok büyük oranda tahribatların yaşandığı şehirlerin sayısı bir yenileri katılmak suretiyle arttı ve bizzat Başbakan 6 bin bina, 11 bin hanenin yıkıldığından bahsetti. Sanki bir deprem olmuş gibi enkaz kaldırma çalışmalarından bahsediliyor. Bu enkazlar insanın eliyle oluşturulmuş enkazlardır. Yeraltına yerleştirilmiş olan bombaların ve operasyonlarda kullanılan top mermilerinin, tankların ateşleriyle meydana gelen yıkımlardır” dedi.
“BİNALAR ONARILIR AMA RUHSAL ÇÖKÜNTÜ DÜZELTİLEMEZ”
Yapılacak imar çalışmalarının binaları geri getireceğini ama şehrin ruhunu, şehirde yaşamış olan insanların yaşadıkları travmayı, psikolojik çöküntüyü ve ölen insanların hayatlarını geri getirmeyeceğini söyleyen Yapıcıoğlu “Şehirleri imar edebilirsiniz ama insanların tahrip olan duygularının yeniden eski haline gelmesi çok kolay olmayacak. Keşke bu kadar silah ve patlayıcıların şehirlere yerleştirilmesine göz yumulmasaydı. Bu siyaset tarzını kendisine yöntem olarak belirleyen kişilerin arkasında yürüyen insanlar, daha erken bir şekilde buna tepki verselerdi” dedi. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?