EKONOMİ

YAPILANDIRMAYA BAŞVURDUNUZ MU?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Batman İl Müdürü Aleattin Ökten, başvuruları 31 Ağustos’ta sona erecek olan borç yapılandırmalarına ilişkin hatırlatmalarda bulundu.

YAPILANDIRMAYA BAŞVURDUNUZ MU?
26-08-2021 21:02
BATMAN
Google News

SON BAŞVURU 31 AĞUSTOS

Ökten “Gecikme zammı ve gecikme cezası yerine Yİ-ÜFE uygulanacaktır. Yeni hesaplanacak tutar 1 Eylül’e kadar peşin ödenirse yeni hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı, 31 Aralık’a kadar ödenirse de yüzde 50’si silinecektir. Taksitler halinde ödenirse kanundaki katsayılar uygulanacaktır. Taksitle ödemenin tercih edilmesi halinde ise ilk taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi şartıyla, borcu yoktur yazısı alınabilecektir. 30 Nisan’dan önce (bu tarih dâhil) işlenen fiillere ilişkin olup 9 Haziran’dan önce kesinleşmiş idari para cezaları ile 30.4.2021 tarihinden önce (bu tarih dâhil) işlenen fiillere ilişkin olup 31.08.2021 tarihine kadar yapılandırmaya başvuruda bulunmak kaydıyla 1 Kasım’a kadar tahakkuk eden idari para cezalarının yarısı silinerek, kalan yarısı ile beraber gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE ile güncellenerek yapılandırılacaktır. Asılları ödenmiş alacakların, fer’ ilerinin yüzde 40’ının ödenmesi halinde kalan yüzde 60’ı silinecektir. Yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacaktır. Yapılandırma bozma koşuluna girmediği sürece yapılandırma dışındaki borçların ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanabilecektir. Kanunun 60/1-g maddesi kapsamında genel sağlık sigortası prim borcu olan kişilerin 31 Ağustos’a kadar prim borç asıllarını ödemeleri halinde bu borçlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammının tahsilinden vazgeçilecektir” dedi.

İLK TAKSİT 1 EYLÜL’DE

Ökten, yapılandırma avantajlarından yararlanmak isteyenlerin 31 Ağustos’a kadar başvuru yapması gerektiğini hatırlatırken “İlk taksitin en son 1 Kasım’a kadar ödenmesi zorunlu olup belirtilen tarihe kadar başvuru yapılması ve süresinde başvuranların da belirtilen tarihe kadar ilk taksiti ödemeleri gerekmektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete