GÜNDEM

YARDIM VAADİYLE DOLANDIRIYORLAR!

YARDIM VAADİYLE DOLANDIRIYORLAR!

YARDIM VAADİYLE DOLANDIRIYORLAR!
13-01-2015 18:00
Google News

Cami ve ibadethanelere yardım toplamak bahanesiyle ev ve işyerlerini ziyaret eden art niyetli kişiler, vatandaşları dolandırmaya devam ediyor.

Vatandaşlardan para koparmak için farklı yol ve yöntemler deneyen art niyetli kişiler, şimdi de cami ve ibadethaneler için yardım toplama bahanesiyle vatandaşın kapısını çalıyor. Yardım adı altında esnaftan para dilenen dolandırıcılar, topladıkları paraları camilere bağışladıklarını iddia ederek esnafı kandırıyor.

DİNDAR GİYİMLERİYLE DİKKAT ÇEKİYORLAR

Konuyla ilgili açıklama yapan Levent İnal isimli esnaf “Erzurum, Diyarbakır ve Kars gibi illerden Batman’a geldiklerini söyleyen dilenciler, camilere yardım topluyoruz diyerek esnaftan para koparmaya çalışıyorlar. Vatandaşın dini duygularını sömüren bu kişiler, genelde dindar giyimleriyle dikkat çekiyorlar. Erzurum’daki cami için, Bismil’deki cami için neden Batman’da yardım topluyorsunuz diyoruz? Hayır işi için il il dolaştıklarını söylüyorlar. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşın uyanık olması lazım. Bu bahanelerin aslı astarı yoktur. Emniyet, Müftülük ve yetkili kurumlar da bu konuda vatandaşları uyarmak için harekete geçmeliler” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete