GÜNDEM

YARDIMLAR ROJAVA’YA

Batman Belediyesi yanındaki çadırda 2 yıldır yardım kampanyası yürüten ve topladığı yardımları savaş bölgelerine gönderen Rojava ve Kobanê’yle Dayanışma Derneği, kampanyaya ilişkin bazı yerel gazetelerde çıkan asılsız iddiaları yalanladı.

YARDIMLAR ROJAVA’YA
25-12-2015 20:55
Google News

2 yıldır sürdürülen kampanya kapsamında toplanan yardımların, Irak’ın Şengal ile Suriye’nin Rojava ve Kobanê bölgelerine gönderildiğini açıklayan Dernek Başkanı Mahfuz Yıldırım “Yatığımız bütün işlemler belgelidir” dedi.

“YARDIM ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Yıldırım “Belediye yardım çadırı olarak yaklaşık 2 yıldır çalışma yürütmekteyiz. Gerek Şengalli mülteciler, gerekse Rojava’dan gelen mülteciler, kısmen de yabancı uyruklu mültecilere yardım çalışmamız devam etmektedir. Son dönemde iç savaşı andıran gelişmelerden dolayı yardımlarda ciddi bir azalma olmuştur. Batman halkının ilk gün gösterdiği yardım duyarlılığını ve hassasiyeti, bugün de sürdürmesini bekliyoruz. Öte yandan bir yerel gazetede yardımların Kobanê ve Şengal’e gitmediği iddia edilmiştir. Bu haber, yalan içerikli ve tek taraflıdır.  Tüm çalışmalarımız belgelidir. Tüm asılsız iddialara karşın yardım kampanyamızı büyüterek sürdüreceğiz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete