GÜNDEM

YARGI MENSUPLARI, İFTARDA BULUŞTU

Vali’den övgü “HSK, müthiş bir iş başardı”

YARGI MENSUPLARI, İFTARDA BULUŞTU
10-06-2018 21:58
Google News

Yargıda Birlik Derneği, 5. geleneksel iftar programını TP Kristal Park’ta düzenledi.

Programa Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, Yargıtay Cumhuriyet Savcıları Turan Kuloğlu ile Necip Topuz, HSK Üyesi Alp Arslan, bölge cumhuriyet başsavcıları, mahkeme başkanları, bölge hâkim ve savcıları katıldı.

“HSK'MİZ, MÜTHİŞ BİR İŞ BAŞARDI”

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK)’nun, darbe girişimi sırasında FETÖ'ye karşı dik durarak önemli bir iş başardığını aktaran Vali Deniz, "15 Temmuz'da Türkiye'de birçok kuruma örnek olacak o yürekli, cesaretli duruşu gösteren HSK'miz gerçekten müthiş bir iş başardı” dedi.

“GEÇMİŞE DÖNMEK İSTEMİYORUZ”

Dernek Genel Başkanı Birol Kırmaz “Milletimizi güçlü kılan ve tarihte öne çıkaran da birlik ve beraberlik duygusudur. Binlerce yıllık birlikteliğimiz, milli ve manevi nasihatimizdir bizim. Bir daha geçmiş günlere dönmek istemiyoruz. Artık kimsenin düşüncelerinden ve yaşam biçiminden dolayı ötekileştirilmesine ve dışlanmasına tahammülümüz yoktur. Bu cümleden yol alarak bağımsız ve tarafsız Türk yargısı her daim rüştünü ve sağduyusunu ispat etmiş, milletinin yanında ve sadece milletinin hizmetindedir” dedi.

“HSK, ARTIK FETÖ’NÜN KALESİ DEĞİL”

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede ise “İnsanların özel hayatlarına daldılar. Bundan rahatsız olan ve tek derdi adalet olan meslektaşlarımız, yargıda birlik çatısı adı altında toplanarak 2014 yılındaki HSK seçimlerinde HSK'yı, FETÖ'nün kalesi olmaktan çıkarıp, bu kurumumuzu gerçek milletimizin temsili olan yöneticilerimize teslim ettiler” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete