GÜNDEM

“Yarınlarımız, bugünlerimizden iyi olacak”

Vali Ahmet Deniz, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerini kahvaltıda ağıladı.

“Yarınlarımız, bugünlerimizden iyi olacak”
14-01-2018 22:44
Google News

GAZETECİLER SORDU, VALİ YANITLADI

TP Kristal Park’ta düzenlenen programda, kentte yürütülen hizmetler ve uygulanması planlanan projelerle ilgili değerlendirmeler yapıldı.

“BASIN, KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR”

Basının, kamu kuruluşları ile vatandaş arasında köprü görevi üstlendiğini belirten Vali Deniz, “Çağımızın en dinamik mesleklerinden olan gazetecilik, ülkede ve dünyada yaşanan gelişmelerden insanların haberdar edilmesi ve bilgi akışının objektif şekilde sağlanarak, demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunması açısından önemli bir misyon üstlenmiştir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşları, kamuoyunun bilgi alma özgürlüğünde önemli rol oynuyor. Ülkemizin bütünlüğüne kast eden hain darbe kalkışmasına karşı, medya kuruluşlarımızın, demokrasinin ve milli iradenin safında net bir tavır sergilemiş olmaları, takdire şayandır” dedi.

BELEDİYENİN ÇALIŞMALARINI TAKDİR ETTİ

Batman Belediyesinin çalışmalarını takdirle karşıladığını belirten Vali Deniz “Belediyemizin güzel çalışmaları var. Alt yapı çalışmaları, parklar, spor tesisleri var. Temizlikle ilgili ciddi sıkıntımız kalmadı. Spor alt yapısını iyileştiriyoruz. Projesi bitmek üzere. Yakında arsa tahsisi de bitecek. Türkiye’nin sayılı tesislerinden biri olacak. Altınordu Spor Tesislerinin bir benzerini burada yapacağız” dedi.

“KADIN DOĞUM HASTANESİ, KANAYAN YARAMIZ”

Vali Deniz, sağlık alanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek “Sağlık alanında sıkıntımız oldu. Geciken bir hastane inşaatımız var. Tasfiye yapıldı. Bu ay, TOKİ tarafından ihalesi yapılacak. Üzüldük gerçekten. Kadın Doğum Hastanesi, ihtiyacımız olan bir hastaneydi, kanayan yaramızdı. O iki hastanenin bitmesiyle birlikte hastane sıkıntımız giderilecek. Hastane yatak sayısı 200’den 500’e çıkarıldı. Bu defa arsa yetmedi, 20 dönüm bir asa ekledik, toplam alanı 80 dönüme ulaştı. İnşallah bu sene onun da temelini atarız” dedi.

“YARINLARIMIZ, BUGÜNLERİMİZDEN İYİ OLACAK”

Batman’ın, tekstil alanında ilerleme kat ettiğini belirten Vali Deniz “Önceliğimiz, tekstil alanındadır. Tekstil, beraberinde modayı ve yeni yatırımlar getirecek. Ama takdir edersiniz ki sermaye, ürkektir kesinlikle güvenli olmayan yere gitmez. Güvenlik konusunda çok şükür bir sıkıntımız yok. Kendimiz dahi gece 12’de 1’de habersiz şekilde mahalleleri geziyoruz. Allah izin verirse yarınlarımız, bugünlerimizden daha iyi olacak. Dün 4–5 yatırımcıyla konuştum. Batman’a yönelik müthiş bir talep var. Özellikle tekstil alanında… Yakın bir zamanda Batman, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun tekstil başkenti olacaktır” dedi.

“GAYEMİZ, İŞSİZLİK SORUNUNU GİDERMEK”

Kentin en önemli sorununun, işsizlik olduğunu belirten Vali Deniz “Bunu gidermek için Organize Sanayi Bölgesini büyütüyoruz. Yer tahsisi bitme aşamasında. Yatırımcılarımız bekliyor. Yer sorunu bittiğinde ilimizde rahatlama olacak. Bütün çabamız bir an önce oradaki problemi çözmek. 3-5 parselde sıkıntı var. Onu da yakın bir zamanda çözeceğiz. Bunun için mahkemelerimizle görüşüyoruz. Orada yeni fabrikaların açılıyor olması bizleri inşallah daha güzel yerlere götürecektir. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 200’e yakın yatırımcı, ilimizde yatırım yapmak için başvuruda bulundu. Devlet, bölgemiz için yatırım ve teşvikler konusunda pozitif ayrımcılık yapıyor. Kent olarak bu pozitif ayrımcılığı en verimli şekilde değerlendirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

“HİZMET, BİZİM GÖREVİMİZ”

Yapımı devam eden UEFA standartlarındaki 15 bin kişilik Şehir Stadı, Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Atletizm Pisti, iki büyük Semt Sahası, Sporcu Fabrikası, 428 derslik ve daha birçok hizmet en kısa zamanda gençlerin hizmetine gireceğini belirten Vali Deniz “Vatandaşımıza hizmet etmek bizim görevimiz” dedi.

“EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİMDİR”

Batman'da göreve başladığı günden beri eğitim alanlarının fiziki şartlarının iyileştirmesi konusunda tüm imkânların değerlendirildiğini belirten Vali Deniz, "İlimizde 5 bin civarına dersliğimiz var. Bu sene 700–800 derslik daha yapacağız. Tabi bu da yeterli değil. Okulları geziyoruz, eğitimde başarıyı artırmak için öğretmen ve öğrencilerimizin istek ve sorunlarını dinliyoruz. Eğitim olmadan bir yere varmamız mümkün değil. Okul öncesi eğitimde Türkiye’de örnek il olduk. Okullaşma oranımız, yüzde 45’lerden yüzde 95’lere çıktı” dedi.

“UYUŞTURUCUNUN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”

Uyuşturucu sorununa ilişkin konuşan Vali Deniz, “Bir taraftan terörle mücadele ederken, bir taraftan adli suçlarla, hırsızlıkla, uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. İlk geldiğim günden beri ‘kesinlikle uyuşturucunun kökünü kazıyacağız’ dedim. Bu konuda ciddi mesafeler aldığımızı görüyorsunuz. Tam bitmedi ama bitecek. Gece-gündüz demeden onların tepelerine iniyoruz. Geceleri, sokaklarda dronlarla uyuşturucu operasyonları düzenliyoruz” dedi.

“PETROLSPOR’U SORAN DA OLUYOR, EVLENMEK İSTEYEN DE”

Mahalleleri gezdiğinde kendisine en fazla gelen talepleri açıklayan Vali Deniz “İş isteyen oluyor. İşsizlik, en büyük sorunumuz. Bunun dışında gençler, yoğun şekilde Petrolspor’u soruyor. Evlenmek isteyenler, destek isteyenler de çok oluyor” dedi.

“TÜRKİYE, PETROLSPOR’U KONUŞUYOR”

Petrolspor’da sağlam transferler beklediğini söyleyen Vali Deniz “Güzel bir hava yakalandı. Türkiye gerçekten Batman Petrolspor’u konuşmaya başladı. Taraftara, yarasalara, sahaya gelen bütün seyircilere teşekkür ediyorum. Spor camiası Batman’ı konuşuyor. Cumhurbaşkanımız, Petrolspor ile yakından ilgileniyor, görüşmeye gittiğimizde mutlaka takımı soruyor. Bunlar nasıl yapıldı? Gerçekten küfürsüz bir sporla. Milyon Dolar’lar verseniz, şehrin tanıtımı ve reklâmı bundan daha güzel bir şekilde yapılamazdı” dedi.

GAZETECİLERE KİTAP HEDİYE ETTİ

Vali Deniz, program sonunda “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyası kapsamında basın mensuplarına kitap hediye etti. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete