GÜNDEM

Yarış başlıyor, 7 ay kaldı! Batman kulislerinde neler konuşuluyor?

Mart Ayında yapılacak olan yerel seçim için yarış başladı.

Yarış başlıyor, 7 ay kaldı! Batman kulislerinde neler konuşuluyor?
11-09-2023 16:36
11-09-2023 17:26
BATMAN
Google News

SEÇİM YARIŞI BAŞLADI

Mart Ayında yapılacak olan yerel seçimlere 7 ay gibi kısa bir süre kala Batman Kulisleri hareketlendi. Batman’da partilerin belediye başkan adayları ile ilgili tahminler yürütülmeye başlandı.

PARTİLERDE İSİM TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Tüm yurtta oluğu gibi Batman’da da dikkatler, belediye başkan adaylarına çevrildi. Seçime girecek siyasi partilerde isim arayışları başlarken, kulislerde tahminler yürütülüyor.

BATMAN BELEDİYESİ, 2 DÖNEMDİR KAYYUM TARAFINDAN YÖNETİLİYOR

HDP’nin yüksek oy oranı ile kazandığı Batman Belediyesi, 2 dönemdir kayyum tarafından yönetiliyor. İlk kayyumun 2016 yılında atandığı Batman Belediyesinde 2 dönemdir kayyumlar, belediye başkan vekili olarak görev yapıyor. İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan belediye başkanlarının yerine vali ve vali yardımcıları kayyum olarak atanıyor.

HDP’NİN ADAYLARI KİM OLACAK?

Kayyumların belediye başkan vekili olarak görev yaptığı Batman Belediyesinde, HDP’nin bu kez güçlü isimlerle seçime gireceği tahmin ediliyor. Eş başkanlık sistemi ile seçime giren HDP’nin, bu dönem yine bir kadın ve bir erkek adayla seçime girmesi bekleniyor. HDP’nin belediye başkan adaylarıyla ilgili tahminler yürütülürken, parti içinde de isim arayışının devam ettiği tahmin ediliyor.

HÜDA PAR, AK PARTİ ADAYINI MI DESTEKLEYECEK?

14–28 Mayıs 2023 Genel Seçimlerine AK Parti Listeleriyle giren Hüda Par’ın, yerel seçimlerde izleyeceği politika da merak konusu. Hüda Par’ın, AK Parti Belediye Başkan Adayını mı destekleyeceği yoksa kendi adayı ile mi seçime gireceği de kulislerde tartışılan konular arasında yer alıyor.

AK PARTİ’NİN ADAYI MERAK KONUSU

14–28 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde Batman’da oy oranını arttıran AK Parti’nin hangi adayla seçime gireceği, merak edilen konular arasında. Genel Seçimlerde güçlü isimleri aday göstererek oy oranını arttıran AK Parti’nin, Batman Belediye Başkan Adaylığı konusunda da ciddi hazırlık içerisinde olduğu tahmin ediliyor.

YENİDEN KAYYUM ATANIR MI?

Kulislerde, HDP’nin Batman Belediyesini kazanması halinde yeniden kayyum atanıp atanmayacağı yönünde ciddi tartışmalar yürütülüyor. Kayyum politikasının devam edip etmeyeceğine ilişkin kulisler yapılırken, partilerin ise sandığa katılım oranını yüksek tutmak için farklı ve üçlü kampanyalar yürütüp yürütmeyeceği merak edilen konulardan biri oldu. (Ömer Türkan/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete