HASANKEYF

YASAK AV, PAHALIYA PATLADI

YASAK AV, PAHALIYA PATLADI

YASAK AV, PAHALIYA PATLADI
11-02-2015 21:25
Google News

Nesli koruma altında olan dağ keçisini avlayan iki kişiye toplam 14 bin lira para cezası verildi.

Şahısların, ele geçirilen etlerin kıl keçisine ait olduğunu iddia etmesi üzerine et ve doku örnekleri TÜBİTAK’a gönderildi. TÜBİTAK’tan gelen raporda etlerin dağ keçisine ait olduğu tespit edildi.

Nesli koruma altında bulunan dağ keçisini avlayan avcılara ceza yağdı. Hasankeyf Doğu Raman bölgesinde koruma altındaki dağ keçisi ve yavrusu, avcılar tarafından vuruldu. Olaya tanıklık eden duyarlı vatandaşlar, jandarmaya haber verdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleriyle birlikte çevrede arama faaliyeti yürüten ekipler, iki kişiyi arazide poşetlere doldurulmuş keçi etiyle yakaladı.

KEÇİYİ AVLADIKLARINI İNKÂR ETTİLER

Dağ keçisine ait deri ve benzeri emareleri yok eden şahıslar, poşetlere doldurulmuş etin, yörede otlatılan kıl keçilerine ait olduğunu iddi ederek, dağ keçisi avladıklarını inkâr ettiler. Bunun üzerine ekipler, 3 adet et ve doku örneğini TÜBİTAK’a gönderdi. TÜBİTAK’tan gelen raporda etlerin yüzde 90 dağ keçisine ait olduğunun belirtilmesi üzerine şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

TAZMİNAT VE İDARİ YAPTIRIM CEZASI VERİLDİ

Gelen rapor doğrultusunda şahıslar, bölgede sadece 9–10 adet bulunan ve nesli koruma altında bulunan hayvanı avlamaktan 12 bin TL tazminat ve 2 bin TL de idari yaptırım cezası olmak üzere toplam 14 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Dağ keçisinin av hayvanı olmadığını, nesli koruma altında bulunan bir tür olduğunu hatırlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, dağ keçilerini korumak için denetimlerini arttırdıklarını belirtti. Avcılardan bu konuda duyarlı olmaları istendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete