GÜNDEM

“YAŞAM ALANINA DÖNÜŞECEK”

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Yaşar Kemal Kent Ormanı’nda belediye çalışmalarını inceledi.

“YAŞAM ALANINA DÖNÜŞECEK”
17-09-2019 18:30
Google News

 

 

HEDEF, YILSONUNA YETİŞTİRMEK
Batman Belediyesi Proje Etüt Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında, Fen, Park ve Bahçeler, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüklerinin ortak çalışmaları ile yürütülen Yaşar Kemal Kent Ormanı Projesinin yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. İçerisinde gölet, çocuk oyun alanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları, dinlenme alanları, mini botanik bahçesi, seyir teras noktaları, kafeteryalar, piknik alanları, su oyunları, ses oyunları, dinlenme alanları, şelale, oto parklar, ibadethane, anfi tiyatronun da bulunacağını kaydeden Eş Başkanlar, kent ormanının yaşam alanı haline dönüştürüleceğini söyledi.
PROJENİN DETAYLARINI PAYLAŞTILAR
Projede 100 bin metrekare çim alanı, 300 adet aydınlatma direği, sulama sistemi, 25 bin metrekare yollar (küp taşı, desenli beton, kayrak), kaldırımlar, 400 araçlık otopark, 2000 çeşitli türde ağaç ve 10 bin adet çalının bulunacağını kaydeden Eş Başkanlar, yaptıkları incelemede çalışma ekiplerinden bilgi aldı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete