GÜNDEM

YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

Batman’da istismara uğradıktan sonra intihar eden ve 20 gündür yoğun bakımda tutulan İ.E. isimli genç kadın, kurtarılamadı.

YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ
18-08-2020 23:14
Google News

 

İstismara uğradığı ve günlerce bir evde zorla tutulduğunu ileri sürerek ardında bir mektup bırakan ve 15 Temmuz’da intihar eden İ.E. isimli genç kız, yaşam savaşını kaybetti. İ.E.’nin, yoğun bakımda tutulduğu özel hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. 

“OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”
Batman Baro Başkanı Hamit Çakan, konuyla ilgili verdiği demeçte “Kadın kardeşimizin vefatı bizi üzdü. Öncesinde yaşanan istismar ve intihar olayı da zaten derinden sarsmıştı. Taciz ve cinsel saldırı iddiası varken şahsın tutuksuz yargılanıyor olması bizi incitti. İstismar olayı Siirt’te meydana geldiği için yetkili yer Siirt Savcılığı idi. Siirt Baro Başkanımız ile görüştük. Dosyaya müdahil oldular. Savcılık ile görüştüler, şahıs gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra hâkim tarafından serbest bırakıldı. Hem biz hem Siirt Barosu şahsın tutuklanması için başvurduk. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı da şahsın tutuklanmaması nedeniyle itirazda bulundu. Tüm bunlar ortadayken şahsın tutuksuz yargılanması üzücü. Bunun üstüne kadın kardeşimizin vefatı, üzüntümüzü daha da arttırdı. Siirt Baro Başkanımız ile görüştük. Vaka Siirt’te meydana gelmiş ama kadın kardeşimiz Batmanlıydı. Bu süreçten sonra da olayın takipçisi olacağız. Şüpheli hakkında gerekli tüm yaptırımların uygulanması için ne gerekiyorsa yapacağız. Hem Siirt hem Batman Barosu, olayın birebir takipçisi olacaktır. Olay nereye gidiyorsa gitsin, failin, şüphelinin peşini bırakmayacağız” dedi. 

GÖZALTINA ALINDI!

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete