GÜNDEM

“YAŞAMI PAYLAŞMAK İÇİN ENGELİMİZ YOK”

“YAŞAMI PAYLAŞMAK İÇİN ENGELİMİZ YOK”

“YAŞAMI PAYLAŞMAK İÇİN ENGELİMİZ YOK”
04-12-2014 19:33
Google News

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel, “Yaşamı engellerden arındıracak şekilde dizayn ediyoruz. Buradaki yaklaşımımızı belirleyen esas şey, ‘ yaşamı paylaşmak için engelimiz yok’ anlayışıdır” dedi.

3 Aralık etkinlikleri kapsamında Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisini ziyaret eden Eşbaşkan Akel, Engelliler Meclisi Başkanı Gezici ve üyeler şahsında tüm engellilerin gününü kutladı. Ziyaret sırasında konuşan Eşbaşkan Akel, Batman Belediyesi olarak her alanda engelsiz bir yaşam yaratma iddiası ve çabası içinde olduklarını belirterek, “Kentsel projelerimizde engelli yurttaşlarımızı gözeterek yaşamı engellerden arındıracak şekilde dizayn ediyoruz. Buradaki yaklaşımımızı belirleyen esas şey, ‘yaşamı paylaşmak için engelimiz yok’ anlayışıdır” dedi.

ZİHNİMİZDEKİ ENGELLERİ KALDIRALIM

“Engelli yurttaşlarımızla empati ve dostluk kurmalıyız” diyen Eşbaşkan Akel, “Engellilere dönük bakış açısı değiştiği zaman engellilerin sorunları büyük oranda çözülür. Onun için önemli olan her şeyden önce duygulardaki engelleri kaldırmaktır. Komple bir bakış açısıyla engellilerin sorunlarına eğilmemiz gerekir.”

DAHA GÜÇLÜ BİR ÖRGÜTLENMEYE İHTİYAÇ VAR

Engelli yurttaşlarımızın her alanda daha güçlü bir örgütlenmeye ihtiyaçları olduğunu ifade eden Eşbaşkan Akel, “Yerel ve bireysel düşünmemek gerekir. Örgütsel anlamda parçalı ve dağınık bir örgütlenme olduğunu gözlemlemekteyiz. Dolayısıyla kentimizdeki engelli derneklerin bir araya gelerek daha çok dayanışma ve ortaklaşma içinde olmaları gerekir.” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?