SİYASET

YAŞANANLAR 90’LI YILLARI ANDIRIYOR

YAŞANANLAR 90’LI YILLARI ANDIRIYOR

YAŞANANLAR 90’LI YILLARI ANDIRIYOR
31-12-2014 12:50
Google News

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylar HDP ve DPB Batman İl Teşkilatları tarafından protesto edilerek sağduyu çağrısı yapıldı.

Belediye binası önünde bir araya gelen yaklaşık 300 kişilik grup, ellerindeki fotoğraflarla Sanat Sokağına kadar yürüdü. Grup adına konuşma yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Yöneticisi Hikmet Yeşilmen “Türkiye’de yaşananlar, 90’lı yılları andırıyor. Hatta yaşanan son bir kaç aylık süreçte 90’ları geride bırakan katliamlar gerçekleştirilmiştir. Algı olarak ise dindar bir kesimle Kürt halkı çatışıyor izlenimi ve algısı yaratılmaya çalışılmış, bu konuda yandaş medya da bu politikaların bir tarafı haline getirilmiştir” dedi.

MESELE, HÜDA PAR’LA ÇATIŞMA MESELESİ DEĞİL
Halka sağduyu çağrısı yapan Yeşilmen “Mesele Hüda Par’la çatışma meselesinden çok, hükümet politikasıdır. Algıda yaratılmak istenen her ne kadar durduk yere çıkan Hüda Par’la çatışma gibi olsa da mesele bundan çok daha öte kurgulanmış ve hedefi olan bir provokasyon olayıdır. Halkımızı bu tarz kirli oyunlara alet olmama konusunda daha dikkatli olmaya çağırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete