SİYASET

YAŞAR “IŞİD, BİR TAŞERON ÖRGÜT”

YAŞAR “IŞİD, BİR TAŞERON ÖRGÜT”

YAŞAR “IŞİD, BİR TAŞERON ÖRGÜT”
13-10-2014 21:10
Google News

CHP Batman İl Başkanı Adnan Yaşar, IŞİD’in, eli kanlı bir terör örgütü, bir taşeron örgüt olduğunu belirterek, sadece emperyal güçlerin isteklerini yapmaya çalışan ve bölge savaşını çıkarmakla görevlendirilmiş bir topluluk olduğunu öne sürdü.

CHP Batman İl Başkanı Adnan Yaşar, son olayları değerlendiren bir basın açıklaması yaparak, IŞİD sorunu ve CHP’nin yaklaşımını değerlendirdi. IŞİD’in, Türkiye’nin, bölgenin, Ortadoğu’nun ve dünyanın önemli bir sorunu olduğunun altını çizen Yaşar, IŞİD’in kendisini Kobani ile daha net bir şekilde gösterdiğini kaydetti. Başından beri IŞİD’in, eli kanlı bir terör örgütü olduğunu söylediklerini anımsatan Yaşar, “Maalesef hükümet bunu söylemekte çok zorlandı. Öncelikle rehine krizini bahane ederek IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu söylemekten imtina etti” diye konuştu.

“IŞİD, SAVAŞ ÇIKARMAK İÇİN TÜRKİYE VE İRAN’I KIŞKIRTMAYA ÇALIŞTI”

Bu bölgenin iki büyük devletinin İran ve Türkiye olduğuna ve IŞİD’in iki ülkeyi de gerek bütün Şiileri öldürmeye çalışarak, Kerbala’ya gireceğini söyleyerek gerekse Türkiye’nin hem bayrağını indirerek hem vatan topraklarına girip 49 insanını rehin alarak kışkırtmaya çalıştığını anlatan Yaşar, “Ama bunlar sağduyulu olan İran ve Türkiye tarafından görülerek bir savaşa girilmedi. Bu iki plan tutmayınca bu sefer IŞİD’i Kürtlere yöneltmeye başladılar. ‘En zayıf halka olan Suriye Kürtlerini biz ortadan kaldırmaya çalışırsak bütün Kürtler kışkırır. Kürtleri de koruma bahanesiyle biz Türkiye’yi de savaşın içine çekebiliriz’ mantığıyla IŞİD’i kullandılar. Kobani saldırısının temel noktası budur. IŞİD, Kobani’ye saldırarak buradaki Kürtleri yok etmeye çalışmıştır ve bu nedenle de bütün dünyadaki Kürtler ve Kürt olmayan bütün aklı başında insanlar ayağa kalkmıştır, ‘hayır’ demiştir ve çeşitli anlaşmalara girmeye çalışmışlardır. En önemli anlaşma da Türkiye ile yapılmaya çalışılan anlaşmadır. Kürtler sürekli Türkiye’den Kobani’ye yardım etmesini isterken maalesef Başbakan Davutoğlu çıkmış demiştir ki, ‘Kobani’ye yardım ederiz ama tezkereye evet deyin’, şart koşmuştur. HDP bu oyuna düşmemiştir ve tezkereye hayır demiştir. Daha sonra ‘Biz ortak harekat içerisinde yer alırız ama Kürtler bizimle beraber Esad’ı devirmeye yardımcı olsun’ mantığını gütmüşlerdir. Bu da tutmamıştır. Bu sabah PYD’nin yaptığı açıklamayla ‘Biz hiç kimsenin askeri değiliz. Biz ESAD’a karşı sizin emrinizle savaşmayacağız. Biz zaten Esad rejiminin yanlışlarını görerek mücadelemizi sürdürüyorduk ama sizin emrinizle biz savaşmayacağız’ demiştir. O nedenle bu kirli oyunların içerisinde maalesef Türkiye de bulunmaktadır ve Türkiye’nin tek derdi Esad’ı devirmektir” şeklinde konuştu.

BATMAN VE BÖLGE ZARAR GÖRMÜŞTÜR

Geçen hafta yaşanan olaylara da değinen il başkanı Adnan Yaşar, gösteri yapanların arasında pravakatörlerin olduğunu söyledi. Yıllardır bölgede buna benzer olayların olduğunu belirten İl başkanı Yaşar, “daha önce çıkan olaylarda hiçbir zaman talan ve yağmalama olmamıştı. Ama geçen haftaki olaylarda maalesef istenilmeyen olaylar oldu. Bunda Batman Esnafı ve batman ekonomisi zarar görmüştür. Bu üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyor ve herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum.” İfadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete