GÜNDEM

“YAŞAR KEMAL KENT ORMANINA DOKUNMAYIN”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Yaşar Kemal Kent Ormanında ağaç kıyımına neden olacak proje ye izin verilmemesi gerektiğini açıkladı.

“YAŞAR KEMAL KENT ORMANINA DOKUNMAYIN”
15-09-2017 22:52
Google News

YOL İÇİN 300 YETİŞKİN AĞAÇ, FEDA EDİLMEMELİ

Yeşil alan fukarası olan şehrimizde mevcut ağaçlık alanların gün geçtikçe betonlaşmaya feda edildiğini belirten Çevreciler “Yeşil alanlarımızdan biri olan Yaşar Kemal Kent Ormanında yol açılması için semt sakinleri ve muhtarlar tarafından imza kampanyası başlatılmış. Bu konu, 2 sene önce Belediyede, uzmanlar, çevreciler ve yol talebinde bulunanlarca da görüşülmüş, yolun açılabilmesi için 10 dönümlük alanda, 20–30 yıllık yaklaşın 300 yetişkin çam ağacının kesilmesi gerektiği gündeme gelmişti. Çünkü uzmanlar, yaş ve özelliklerinden dolayı bu ağaçların hiçbir suretle taşınamayacağını belirtmişti. Doğayı korumak için 16 yıldır mücadele eden bir dernek olarak bu ağaçların bir yol için feda edilmesini kabul etmiyoruz. Sebep ne olursa olsun kentin akciğeri konumundaki bir alanında ağaçlardan birine bile zarar verilmemelidir. Batman Belediyesi, 200–300 değil 100 bin imza dahi toplansa dahi ağaçlık alandan yolun geçirilmesine onay vermemelidir” dedi.

“YEŞİL ALANIN KORUNMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Açıklamanın devamında “İşlevsiz durumda olan DDY raylarının 3–5 sene içerisinde şehir dışına çıkarılması gündemdeyken ve yol için birçok alternatif varken sırf mesafeyi kısaltmak adına ağaçları kesenlerde ağaç sevgisi olduğuna inanmıyoruz. Bu yeşil alanımızın doğal şekli ile korunması için mücadele edeceğiz. Bir yol için yüzlerce ağacın feda edilmesine asla göz yummayacağız. Başta Batman Belediyesi olmak üzere, çevre ve ağacı önemseyen STK’ların ve halkımızın bu konuda duyarlı olacağına inanıyoruz” denildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete