GÜNDEM

YAŞAR KEMAL ORMANI’NDA AĞAÇLAR KURUYOR

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Yaşar Kemal Kent Ormanı’nda yüzlerce ağacın, kuruma tehlikesi altında olduğuna dikkat çekti.

YAŞAR KEMAL ORMANI’NDA AĞAÇLAR KURUYOR
29-07-2021 22:52
BATMAN
Google News

YEŞİL ALANLAR MOBESE İLE KORUNMALI

Dernek Yönetimi, konuyla ilgili basın açıklamasında “Mayıs Ayında parkta inceleme yaptık. Maalesef onlarca ağaç bakımsızlıktan ve sulanmamaktan dolayı kurudu, yüzlerce ağaç ise kuruma tehlikesi altında. Ortasından sulama kanalı geçen bir ormanda ağaçların kurumasının hiçbir mazereti olamaz. Her taraf çöplüğe dönüşmüş, ağaçsız alanlar oluşmuş, madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş. Sadece belli kısım yeşil doku kalmış. İlgililere bilgi verdik, zaten gözler önünde olan manzaranın farkında olduklarını beyan ettiler. Bu park sadece belediyeye ait değildir. Özel mülkiyetli alanlar ve Batman Üniversitesine tahsisli alanlar var. Bürokratik sorunlar çözüldükten sonra bütün ormana sahip çıkılarak halkın istifadesine sunulacağı konusunda söz aldık. Bu alan, kentin en önemli gözde alanı olup, en yüksek yerde, hava sirkülasyonunun yoğun olduğu yerdedir. Bürokratik sorunlar ivedilikle çözülmelidir. Yeşil doku, aydınlatma, mobese sistemi ve özel güvenlik ile korunmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Osman
Osman 3 yıl önce
Çamlıtepe Mahallesi'nde oturuyorum ve gerçekten bu parkın durumu belirttiğiniz gibi içler acısı. Ayrıca Dünya hastanesine bakan tarafında aile ve çocukların gidebileceği hiçbir yeşil alan yok. Acilen buraya bir düzenlemenin getirilmesi gerekiyor. İlginiz için teşekkür ederiz.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete