EĞİTİM

YAŞLI HASTANIN DÖRT DAMARI DEĞİŞTİRİLDİ

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve 4 damarında tıkanıklık olduğu saptanan 82 yaşındaki hastanın damarları değiştirildi.

YAŞLI HASTANIN DÖRT DAMARI DEĞİŞTİRİLDİ
10-11-2015 17:43
Google News

Görme engelli 82 yaşındaki Cevahir Acar, geçirdiği kalp krizi nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesine getirildi. Anjiyografi ünitesinde yapılan koroner anjiyografisinde 4 damarında kritik darlıklar saptandı. Darlıkların stent implantasyonuna uygun olmaması nedeni ile ileri yaşına rağmen operasyon kararı alındı. Kalp ve Damar Cerrahları Op. Dr. Sinan Göçer, Mehmet Karaçalılar tarafından gerçekleştirilen by-pass ameliyatında hastanın 4 damarı değiştirildi. Hasta, bir hafta sonra taburcu edildi.

BU YAŞTA AMELİYATI KALDIRAMAM SANMIŞTIM

Konuyla ilgili konuşan 82 yaşındaki Cevahir Acar “Gözlerim uzun zamandır görmüyor. Kalp krizi geçirdiğimde ve hastaneye getirildiğimde artık yaşayamam diyordum. Bu yaştan sonra bana yapılacak olan herhangi bir ameliyatı kaldıramam sanmıştım. Doktorum çok başarılı bir ameliyat yaptı ve çok iyiyim” dedi.

“ORTA VE İLERİ YAŞ GRUBU HASTALIĞIDIR”

Kroner Arter Hastalığı ile ilgili bilgi veren Dr. Sinan Göçer “Koroner arter hastalığı, orta ve ileri yaş grubu hastalığıdır. Sigara kullanımı, hava kirliliği, dengesiz ve düzensiz beslenme, obezite, sedanter yaşam tarzı ve genetik faktörler nedenler arasında sayılabilir. Özellikle kadın hastalarda ileri yaş, açık kalp ameliyatı için ciddi bir yüksek risk faktörüdür. Ancak beklenen yaşam süresi arttığından bu hastamızda da olduğu gibi perkütan girişime uygun olmayan hastalar, genel durum değerlendirilmesi yapılıp ileri yaşına rağmen artan klinik tecrübemiz ile başarılı bir şekilde ameliyat edilebilmektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete