GÜNDEM

YAŞLI KADINI UMRE VAADİYLE DOLANDIRDILAR

Son zamanlarda sıkça yaşanan dolandırılıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. 85 yaşındaki Nefiye Şahin’den “seni Umre’ye götüreceğiz” diyerek altın ve yüzüklerini alan dolandırıcılar, izlerini kaybettirdi.

YAŞLI KADINI UMRE VAADİYLE DOLANDIRDILAR
27-10-2016 03:30
Google News

“ONLARIN YÜZLERİNE TÜKÜRECEĞİM”


Alınan bilgilere göre olay, Raman Mahallesi’nde yaşandı. Kimliği belirsiz 2 şahıs, evinin kapısının önünde Nefiye Şahin (85) ile sohbet etti. Dolandırıcılar, Müftülükten geldiklerini ileri sürerek Nefiye Şahin’e Umre vaadinde bulundu. Dolandırıcılardan biri otomobilde beklerken, diğeri ise Nefiye Ninenin altın kolye ve yüzüğünü aldı. Mahallelinin durumu fark etmesi üzerine, ellerindeki altınlarla otomobile binen dolandırıcılar, olay yerinden hızla uzaklaştı. Emniyet Müdürlüğüne şikâyette bulunan Nefiye Şahin “3 ay önce Umre’den dönmüştüm. Kapıma gelenler, beni yeniden Umre’ye göndereceklerini söylediler. Ben de inandım. Boynumdaki çeyrek altını ve yüzüğümü aldılar. Kızımı da kandırmaya çalıştılar ama kızım bir şey vermedi. Allah rızası için bu dolandırıcılar yakalanıp bana getirilsin. Onların yüzlerine tüküreceğim” dedi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
BATMAN MÜFTÜSÜ UYARDI!
Olayla ilgili görüşünü aldığımız Batman Müftüsü Turgut Erhan “Müftülük, hiçbir zaman kapı kapı dolaşıp sizi Umre’ye götürteceğiz deyip vatandaştan para talep etmez. Bu tür kutsal vazife ve seyahatler için işlemler, Müftülük binasında yapılmaktadır. Vatandaşlardan ricamız, bu tür dolandırıcılara itibar edilmemesi ve şüpheli durumlarda kurum ya da emniyet yetkilileriyle irtibata geçilmesidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete