GÜNDEM

YATAĞA MAHKÛM AMA ENGELLİ RAPORU YOK

Geçirdiği felç nedeniyle yatağa mahkûm olan yaşlı kadına, kız kardeşi sahip çıktı. Tüm başvurulara rağmen engelli raporu çıkmayan yaşlı kadın, kız kardeşine yük olmamak için yardım kuruluşlarından destek istiyor.

YATAĞA MAHKÛM AMA ENGELLİ RAPORU YOK
12-09-2018 21:27
Google News

 

DULLUK MAAŞI, BAKIMINA VE İLAÇLARINA YETMİYOR

72 yaşındaki Seyran Kaya, 32 yıl önce kocasını kaybetti. Hiç çocuk sahibi olamayan Seyran Kaya, iki ayda bir aldığı 500 TL dulluk maaşıyla geçinirken, 6 yıl önce geçirdiği felç nedeniyle yatağa mahkûm oldu. Günlük ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve kimsesi olmayan yaşlı ve hasta kadına, kız kardeşi sahip çıktı. Kız kardeşinin evine yerleşen Seyran Kaya, tüm başvurulara rağmen engelli ve bakıcı maaşından faydalanamıyor.

ÇOCUKLARINA, TORUNUNA VE ABLASINA BAKIYOR

Bahçelievler Mahallesi 1602 sokak No:7’de ikamet eden 13 kişilik aile, yardım kuruluşlarından destek istiyor. Dulluk maaşı ile ablasının ilaçlarını almakta ve bakımını yapmakta güçlük çektiğini söyleyen kız kardeşi “Gelinim, 5 çocuğu ile bizim evimizde kalıyor. Ablam da felç olduktan sonra evimize yerleşti. Kimsesi yok. 32 yıl önce kocası vefat etti. Hiç çocuğu olmadı. Onu da evime aldım. Bakımını üstlendim. Yatağa mahkûm olduğu için ona da ben bakıyorum. Dulluk maaşı, ilaçlarına ve bakımına yetmiyor. Hem torunlarımın hem de çocuklarımın okul masrafları da bizim sorumluluğumuzda.  Kocam, günübirlik işlerde çalışıyor. 4 oda, kiralık bir evde, 13 kişi kalıyoruz. Ablamın engelli maaşı ve bakıcı maaşı için başvuru yaptık ama rapor verilmedi. Yardım kuruluşlarından destek istiyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete