SAĞLIK

YATAK SAYISI ARTTIRILDI

Batman Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisinde yatak sayısı 16’ya çıkarıldı.

YATAK SAYISI ARTTIRILDI
23-09-2021 14:52
23-09-2021 14:55
Google News

Hastanede yapılan düzenlemelerle, daha önce sadece 1’inci basamak yoğun bakım hastalarına hizmet verilirken, bundan böyle 3’üncü basamak dahil hayati tehlikesi olan tüm kritik hastalara da hizmet verilebilecek.

SAĞLIK MÜDÜRÜ PAMUKÇU, KAMUOYUNA BİLGİ VERDİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Çocuk yoğun bakım servisimiz, çocuk yoğun bakım uzmanı koordinatörlüğünde yaklaşık 6 aydır aktif olarak hizmet   vermektedir. Çocuk yoğun bakım yatak sayısı 9 iken, yeni düzenleme ve kurulum ile 16 hastaya hizmet verebilecek düzeye gelmiş bulunmaktadır. Ayrıca öncesinde sadece 1.Basamak yoğun bakım hastalarına hizmet veriliyorken bundan böyle 3.basamak dahil hayati tehlikesi olan tüm kritik hastalara da hizmet verilebilecektir” dedi.

“ÇEVRE İLLERE DE HİZMET VERİYORUZ”

Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Sinan Yavuz ise yeni düzenlemelere ilişkin “Yeni düzenlemelerle birlikte fiziki şartlarımız, yoğun bakım hasta ve personel hizmet alanımız yaklaşık iki kat arttırıldı. İhtiyaç olan cihaz, personel ve tüm medikal destekler kısa bir sürede tamamlandı. 3.basamak sağlık hizmeti vermeye başladığımızdan buyana hem başka merkezlere sevk oranımızda azalma var hem de çevre illerden hasta alabilecek düzeyde yoğun bakım hizmeti vermekteyiz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete