GÜNDEM

YATALAK EŞİYLE YAŞAM SAVAŞI VERİYOR!

Beyindeki kılcal damarların tıkanması sonucu 7 yıldır yatağa bağlı şekilde yaşam mücadelesi veren 52 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Jehan İbrahim ve Eşi, zor günler geçiriyor.

YATALAK EŞİYLE YAŞAM SAVAŞI VERİYOR!
11-01-2018 21:11
Google News

MADDİ YETERSİZLİK, TEDAVİSİNE ENGEL OLUYOR

Şirinevler Mahallesi 1416 sokak no: 1’de ikamet eden Suriyeli sığınmacı Abdülkerim Osman ve yatalak eşi Jehan İbrahim, sağlık sorunları nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veriyor. Beyindeki kılcal damarların tıkanması sonucu vücudunun büyük bölümü tutmayan Jehan İbrahim, yatağa bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Tedavisi mümkün olan talihsiz kadının önündeki en büyük engel ise maddi imkânsızlık... Derme çatma bir evde tak başına yaşayan çift, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

EŞİNİN BAKIMIYLA UĞRAŞIRKEN EVE EKMEK GÖTÜREMİYOR

Yatalak eşinin yanından ayrılamayan Abdülkerim Osman ise eve ekmek götüremeyecek durumda olduğunu belirtti. Eşinin tedavisi ve maddi yardım için çalmadık kapı bırakmadığını dile getiren Osman, bütün kapıların yüzlerine kapatıldığını ifade etti. Yatalak eşi iyileşirse iş bulup çalışmak istediğini söyleyen Osman, “Eşimin bakımı nedeniyle herhangi bir işte çalışamıyorum. Sürekli onun bakımıyla ilgilenmek zorunda kalıyorum. Bu nedenle evime ekmek götürecek imkânım bile yok. Yetkililerin bize yardım eli uzatmalarını istiyoruz” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete