SİYASET

“YATIRIMLARI İHMAL ETMİYORUZ”

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, teşkilat üyeleri ile telekonferans üzerinden toplantı yaparak, Türkiye’nin korona virüsle mücadelede iyi yol izlediğini belirti.

“YATIRIMLARI İHMAL ETMİYORUZ”
17-04-2020 21:01
Google News

 

AK Parti Hükümetinin virüsle mücadelesini değerlendiren Özdemir “Tedbirler sayesinde ülkemizde vaka ve can kaybı sayısı, diğer ülkelere göre düşük. Sınır kapılarının kapatılması, uçak seferlerinin durdurulması, toplu kullanım alanlarının kapatılması ve toplumsal izolasyonun arttırılması, bu mücadeleyi başarı kıldı. Güçlendirilen sağlık altyapısı da önemli etken. Şehir hastaneleri ülke geneline yayıldı, ekipman ve yatak sayısı iyileştirildi. Türkiye’nin İngiltere, İtalya, İspanya ve Doğu Avrupa Ülkeleri ile ABD’ye tıbbi ve insani yardım yapması, yapılan hizmetler için önemli bir göstergedir. Tüm dünyada maske sıkıntısı varken ve maskeler fahiş fiyattan satılırken, ülkemizde maskenin para ile satılması önlendi, vatandaşa ücretsiz maske dağıtımı için düzenleme yapıldı” dedi.
BATMAN BÖLGE HASTANESİNİN DOLULUK ORANI YÜZDE 55
Yurt geneli yoğun bakım yataklarının doluluk oranı % 59,5 ve Batman Bölge Devlet Hastanesinde yoğun bakım doluluk oranının % 55’lerde olduğunu belirten Özdemir “Yoğun bakımda virüs tedavisinde kullanılan ilaçlar, geri ödeme listesine alındı. Virüs tedavisi ücretsiz. Batman’da virüs testleri yapılabiliyor ve sonuçlar 2 saatte çıkıyor. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için yasa hazırlandı. Ayrıca işverenlere 3 ay süreyle işten çıkarma yasağı getirildi, ücretsiz izne ayrılanlara günlük 39,24 TL ödenmesi kararlaştırıldı. İnfazı Kanunu TBMM’den geçti, 90 bini aşkın mahkûm salıverilmeye başlandı. 100 Milyar TL’lik İstikrar Kalkanı Paketi ile işverenlerin vergi yükümlülükleri, kredi borçları ve SGK primleri ertelendi, yardıma muhtaç ailelere destek sağlandı. En düşük emekli maaşı 1500 TL’ye yükseltildi” dedi.
BATMAN’A 23 MİLYON 900 BİN DESTEK SAĞLANDI
Batman’da 23 Bin 900 aileye 1000’er TL’den toplam 23 Milyon 900 bin TL yardım dağıtıldığını belirten Özdemir “Üyelerimiz, evden çıkamayan vatandaşları arayarak, ihtiyaçlarını tespit edip karşılıyor. Salgınla mücadele ederken kendin yatırım ve ihtiyaçlarını ihmal etmiyoruz. Batman dışında vefat eden hemşerilerimizin cenazelerini Batman’a getirtiyoruz. 500 yataklı yeni Batman Devlet Hastanesi ihaleye çıktı. Yatay mimariye uygun yapılacak yeni hastane, takibimizde. İl Halk Kütüphanesi de bitmek üzere. Bu zorlu süreçte hemşerilerimizden isteğimiz, kişisel izolasyona dikkat etmeleri ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarıdır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete