EKONOMİ

YAVUZ GEMİSİNDE CANLI YAYIN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

YAVUZ GEMİSİNDE CANLI YAYIN
02-01-2022 14:13
02-01-2022 14:15
BATMAN
Google News

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Filyos Limanı'nda bulunan ve sondaj öncesi hazırlıklarını sürdüren Yavuz Sondaj Gemisinden, Karadeniz'de 169 kilometre açıkta sondaj çalışması yapan Fatih ve Kanuni gemileri ile Batman Toytepe Petrol Kuyusuna canlı bağlantı yaptı. TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Bakan Dönmez “Bu bölgelerde üretim kuyularına devam ediyoruz. Şu anda 9'uncu kuyuyu açıyoruz Türkali-8'le birlikte. İnşallah önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Sakarya Gaz Sahası'na komşu yeni bir alanda daha keşif amaçlı bir sondaj hazırlığı içindeyiz. Öyle temenni ediyorum ki 2022'de de benzer bir müjdeyi halkımızla paylaşmış olacağız. Onlar da süratle başladılar. Hedefimiz, 2023'ün ilk çeyreğinde Karadeniz gazını vatandaşımızla buluşturmak. BOTAŞ da ana iletim hattına bağlamak için gerekli hazırlıklarını, projelerini yaptı, ihale süreçleri devam ediyor. O da iş planına uygun olarak ilerleyecek” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete