GÜNDEM

YBBD, İLK ŞUBESİNİ BATMAN’DA AÇTI

YBBD, İLK ŞUBESİNİ BATMAN’DA AÇTI

YBBD, İLK ŞUBESİNİ BATMAN’DA AÇTI
26-09-2014 19:53
Google News

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği (YBBD) Batman’da şube açtı.

Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği, ilk şubesini Batman’da açtı. Derneğin kurucusu gazeteci Tercan Atılgan, derneğin tüzük ve başvuru belgesini Valilik Dernekler Masası’na verdiklerini söyledi. Batman’daki gazetecileri bir çatı altında toplamayı hedeflediğini söyleyen Tercan “derneğimiz Batman’a hayırlı uğurlu olsun. Türkiye Yerel Basın Birliği’nin ilk şubesini Batman’da açmaktan gurur duyuyorum” dedi.

ENGELLİLERE GAZETECİLİK EĞİTİMİ VERECEĞİZ

Derneğin kuruluş amacından sonra zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Batman Şube Başkanı Tercan Atılgan “dernek olarak birçok çalışmaya imza atacağız. Kasım ayında Batman’daki engellilere gazetecilik eğitimi vereceğiz. Bu tür aktivite ve çalışmalarımız Batman dışındaki illerde de devam edecek” şeklinde konuştu.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Batman’da önü kesilemeyen bir sorun halini alan uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele edeceklerini açıklayan Tercan “ilimizde hızla artan uyuşturucu bağımlılığı, mücadele alanlarımızdan biri olacak. Bu konuda seminerler, etkinlikler düzenleyeceğiz. Gençlerle buluşmalar düzenleyeceğiz, uyuşturucu bağımlılığının zararlarını anlatacağız, bunu önlemenin yollarını arayacağız” ifadelerini kullandı. (Mehmet Şeker)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?