GÜNDEM

YEDİYOL KÖYLÜLERİ HAK ARAYIŞINDA!

Batman Merkeze bağlı Yediyol Köyü Sakinleri, 100 dönümlük tarım arazilerinin, özel sektöre verilmesine tepki gösterdi, tepkilerini basına iletti.

YEDİYOL KÖYLÜLERİ HAK ARAYIŞINDA!
02-07-2018 22:13
Google News

“BURASI İYİ VERİMLİ TOPRAK ARAZİSİDİR”

Muhtar Azası Metin Ömeroğlu, “40 yıl evvelden burası, hazine malı. Bu hazine malı bize köy payı olarak verildi, istihdamını biz yapıyoruz. Mısır ekili, 1. derecede tarım arazidir. Zamanında Eski Vali Ahmet Turan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Emlak Dairesi nezdinde buralar tarım arazisinden çıkarıldı, taşlık araziye çevrildi. Nihayetinde Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, tarımsal arazileri, kesinlikle cazibe alanlarına çevrilemez. Ama Cumhurbaşkanımızın sözü de kale alınmıyor. Biz köy halkı, defalarca karşı çıkmamıza rağmen, bu araziler özelleştirildi. Eğer eğitim kompleksine ya da başka özel okullara veriliyorsa, bu bizim hakkımızdır. Ama devletin resmi kurumlarına veriliyorsa, başımızın üstünde yerleri var. Biz devletin kestiği parmağa karşı değiliz. Burası yıllardır bizim hakkımız. İyi verimli tarımsal arazidir. Biz haksızlığa uğratıldık” dedi.

“2010 YILINDAN BERİ KULLANAMIYORUZ”

Arazinin etrafının duvarla örüldüğünü belirten Ömeroğlu, “2010 yılından beri bu toprağı ekemiyor, biçemiyoruz. Etrafı duvarlarla örülmüş şeklinde. Burası 100 dönümlük arazidir. Arazinin içerisinde su kuyuları var. Tarım arazisi olduğu, oradan da bellidir. Arazinin vergisini de veriyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete