GÜNDEM

YEK’TEN KÜÇÜK ESNAFA “BİRLİK” ÇAĞRISI

Batman’da geçtiğimiz hafta açılışını gerçekleştiren Yerel Esnaflar Kooperatifi (YEK), Belediye Binası karşısı Asya İş Merkezindeki bürosunda basın toplantısı gerçekleştirdi.

YEK’TEN KÜÇÜK ESNAFA “BİRLİK” ÇAĞRISI
24-08-2016 22:32
Google News

Basın Toplantısına Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, Belediye Meclis Üyeleri ve Kooperatif Yöneticileri katıldı.

ESNAFLAR, TEKEL SERMAYELERİNE KARŞI BİRLEŞİYOR

Köydeki üretimden kentteki pazara bir oluyoruz, YEK oluyoruz” sloganı ile faaliyetlerine başlayan Kooperatif, Batman’daki esnaflarla birleşerek kent merkezinde toptan satış mağazalarını kuracak. Maliyetleri azaltıp, büyük pazarlar oluşturarak tekel sermayelerine karşı rekabet edilebilirliğin koşullarını oluşturmayı hedefleyen Kooperatif, toptan satış mağazalarında emek ve ürünlerin kendi gerçek değerini bulması için esnaflara birlik çağrısı yaptı. Toplantıda konuşan Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ise “YEK sayesinde Batman yerelindeki küçük esnaf, büyük süper marketlerle rekabet ortamını yakalayabilecek. Buradaki amaç, yerel esnafın kalkınmasıdır. Üreten üreticilerden ürünlerini alarak onlar için bir pazar oluşturulacak. Bu Kooperatifi sahiplenmeliyiz. Yerel esnafımıza sesleniyorum, gelin büyük marketlerle rekabet edebilmek için, küçük esnafımızı koruyabilmek için YEK çatısı altında birleşelim” dedi. Toplantının ardından Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ve Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar ve Belediye Meclis Üyeleri, imza atarak kooperatife üyeliklerini yaptı.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?