GÜNDEM

“YENİ BAŞKAN, PAZARTESİ GÜNÜ SEÇİLECEK”

Belediye Başkanı Sabri Özdemir, İkiköprü Belediye Başkanı Osman Karabulut, Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, DBP’li Belediye Meclis Üyeleri Gülistan Akel, Mehmet Ali Nasıroğlu, Bayram Demir, Gülten Tangülder...

“YENİ BAŞKAN, PAZARTESİ GÜNÜ SEÇİLECEK”
15-10-2015 19:14
Google News

Belediye Başkanı Sabri Özdemir, İkiköprü Belediye Başkanı Osman Karabulut, Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, DBP’li Belediye Meclis Üyeleri Gülistan Akel, Mehmet Ali Nasıroğlu, Bayram Demir, Gülten Tangülder, Hamide Çelik, Hülya Baltaş, Vildan Ergül Tileği, Necmi Dilmaç, Sabahat Acar, Nevaf Taş, Zehra Gönül, Mehmet Kara, Buran Şat, Nasır Taş, Mehmet Hakkı İpek, Ayhan Sevim, Ufuk Bulut ve Balpınar Belediye Meclis Üyesi ile HDP’li 3 İl Genel Meclisi Üyesi görevden uzaklaştırıldı.

BAŞKAN VEKİLİ PAZARTESİ GÜNÜ SEÇİLECEK

Sabri Özdemir’in görevden uzaklaştırılmasıyla ile birlikte Belediye Başkan vekili seçimi için yasal süreç başladı. 18 DBP’li Meclis Üyesinin görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Meclisinde AK Parti ve DBP’li Meclis Üye sayısı da eşitlendi. Mevcut 10 AK Parti, 10 DBP’li Belediye Meclis Üyesi arasından bir üye, Belediye Başkanlığına getirilecek. Seçim, Pazartesi günü saat 14.00’de Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Seçimde AK Partili üyeler belediye başkan vekilliği için aday gösterirse, üye sayıları eşit olduğu için seçim 3 defa tekrarlanacak. Daha sonra noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile yeni belediye başkan vekili görevlendirilecek. AK Partili üyelerin aday göstermemesi halinde ise HDP’den gösterilecek aday, Belediye Başkan vekilliği koltuğuna oturmayı hak kazanacak.

ADAY OLABİLECEK İSİMLER

Belediye Başkanlığı için aday olabilecek AK Parti’li Belediye Meclis Üyelerinin listesinde Abdulbaki Polat, Bahattin Akman, Eda Demir Ediz, Fatma Betül Uygur, Halit Süheyl Direk, Kemal Gelen, Veysi Ayayna, Yalçın Suçin, İbrahim Ayhan, İskan Yel yer alıyor.

Belediye Başkanlığı için aday olabilecek HDP’li Belediye Meclis Üyelerinin listesinde ise

Ahmet Tekin, Veysi Geyik, İhsan Ekinci, Semra Güneş, Sabiha Ekinci, Nuriye Taşçı, Hürriyet Kaytar, Esma Efetürk, Nuriye Başçı ve Şahinaz Barış bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete