SİYASET

“YENİ BİR SES OLMAK İSTEDİM”

Saadet Partisi (SP) Batman Belediye Başkan Adayı Gazeteci-Yazar İlhami Işık, Batman’da meslektaşları ile bir araya geldi.

“YENİ BİR SES OLMAK İSTEDİM”
20-02-2019 21:02
Google News

 

Toplantı, Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat’ın da katılımı ile Mezopotamya Otel’de gerçekleşti.

BU KEZ BATMAN’A OY VERİN

Hayal kırıklıklarının arttığı bir dönemde Batman Yerel Siyasetinde yeni bir ses ve yeni bir yüz olmak için aday olduğunu aktaran Işık “Her partiye oy vermiş insanlara, HPD’ye, AK Parti’ye bu güne kadar oy vermiş insanlara, Hüda Par’ı destekleyenlere sesleniyorum, bu kez Batman için oy verin. Oyunuzu Batman’a verin. Bir ahenk içinde Batman’ı yönetmeye talibim. Batman Siyasetinde yeni bir ses ve yeni bir yüz olmak istiyorum” dedi.

“DOĞDUĞUM YERDEN ADAY OLMAK İSTEDİM”

Işık “Mardin Savur’dan Batman’a yerleşmişiz. Batman’da doğdum, ilkokulu ve ortaokulu burada okudum. Kimliğimde doğduğum yer İluh’tur. 1980’lerde ailem göç ettirildi. Batı’da yaşadım. Batman’dayken de siyasetle ilgiliydim. 17 yaşımdan beri yazar, okurum. Düşüncelerimi çeşitli mecralarda, yerelde, ulusalda dile getirmeye çalışırım. Televizyonlarda programlar yaptım. Gün geldi mevcut iktidara, ülkemizin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve hukuki sıkıntıları anlattım. Günümüz Türkiye’sinde, dışlandığımız gerçeğine doğru gittiğimizi yazdım. Bunları da kabul etmediler. Yazılarımızdan kısa kısa, artık yazılarımız da bizim yazımız olmamaya başladı. Bunları hissederek, bu siyasal süreçte, sıkıntıların ve hayal kırıklıklarının bu kadar arttığı bir dönemde, doğduğum ve ailemin yaşadığı yer olan Batman’da, Saadet Partisi’nden aday oldum. Yerel seçimler açısından, yerelde hiçbir zaman hikâyesi olmamış, daha çok ideolojik hedeflemeleri olan bir HDP, bunun yanında hikâyesi bitmiş bir AK Parti gerçeği var Batman’da. Oysa Saadet Partisi’nin bir hikâyesi var. Büyük ve gerçekleşmeyecek projeler değil, yapılması gereken, gerçekliği olan, yerele temsiliyet kazandıracak projeleri var. Özü itibarıyla ahlak ve vicdan projesi var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete