SAĞLIK

YENİ CİHAZLARIN KURULUMU BAŞLADI

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 adet bilgisayarlı tomografi, 1 adet MR cihazı ve Kozluk Devlet Hastanesine de 1 adet tomografi cihazının kurulumuna başlandı.

YENİ CİHAZLARIN KURULUMU BAŞLADI
23-06-2021 14:17
BATMAN
Google News

ACİLDE BİR İLK OLACAK

Eğitim ve Araştırma Hastanemize 2 adet bilgisayarlı tomografi, 1 MR cihazı ve Kozluk Devlet Hastanemize de 1 tomografi cihazının kurulumuna başlandığını açıklayan Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri “Bilgisayarlı tomografi cihazı, BT Anjiyografi yapabilme özelliği ile hastalara tanı-tedavide kolaylık sunacaktır.  Bu cihazda bulunan ASIR algoritması teknolojisiyle doz azaltma özelliği sayesinde hastanın maruz kalacağı radyasyon yükü azalacak. bilgisayarlı tomografi cihazı, koroner BT anjiyografi özelliği ile hastaların tanı-tedavi imkanını kolaylaştıracaktır. ASIR-V algoritması sayesinde hastaya verilecek olan radyasyon dozunu minimize edip masa hareketini hızlandırıp görüntü kalitesini düşüren pikselleri ortadan kaldırarak daha net bir görüntü elde etmemizi sağlayacak. Bu özellik sayesinde hastanın maruz kalacağı radyasyon yükü azalmış olacaktır” dedi.

MR CİHAZI, BÖLGEDE TEK…

Hastaneye kurulacak olan MR cihazının ise 70 cm genişliğindeki hasta giriş tüneline sahip olduğu ve bölgede tek olduğunu belirten Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri “Özellikle klostrofobik kapalı alan fobisi olan hastalarda MR çekim zorluğunu ortadan kaldıracaktır. 180 cm tüm vücut görüntüleme özelliği sayesinde daha geniş kesitlerde alanların görüntüleri daha net şekilde alınarak tanı ve tedavi rahatlığı sağlanacaktır. Biyopsi uyumlu meme bobini sayesinde meme MR çekilebilecek ve meme kanseri şüphesi olan veya meme kanseri tanısı almış hastaların sevki önlenecek. Sessiz MR uygulamaları sayesinde özellikle hastaların uzun çekimlerde konforunu artıracaktır. Cihaz, Temmuz Ayında faaliyete geçecektir. Kozluk Devlet Hastanemize de 1 bilgisayarlı tomografi cihazı kurulacaktır. Bir radyasyonda 16 kesit oluşturma özelliğiyle görüntü kalitesi artacak olup, ilçe halkının hizmete ulaşma kalitesini artıracaktır. Uygun detektör genişliği ve görüntü kalitesiyle hastaların tanı alması kolaylaşacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete