GÜNDEM

YENİ DÖNEMDE ÜNİVERSİTEYİ NELER BEKLİYOR?

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 59. ve 60. Hükümet Milli Eğitim Bakanı Çelik’in ziyareti sırasında yeni dönem hedeflerini paylaştı.

YENİ DÖNEMDE ÜNİVERSİTEYİ NELER BEKLİYOR?
25-05-2021 18:39
Google News

Hekimliği Fakültesi’ni kazandırdık. Bir de Tıp Fakültesi istiyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi’nin, YSK tercih kılavuzuna girmesini istiyoruz ancak fakültemiz yeni kurulduğu için henüz bir binası ve laboratuarı yok. Ama biz öğrenci almak istiyoruz. Bu nedenle senato kararıyla ilk 20 öğrenciyi alıp Dicle Üniversitesi’nde öğretime başlatmak istiyoruz” dedi.

ARAŞTIRMA MERKEZLERİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulması konusunda senatodan karar aldıklarını ve YÖK’e bildirdiklerini belirten Rektör Demir “Ayrıca Devlet Konservatuarı kurma düşüncesindeyiz. Müracaatımızı yaptık. Sağlık Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerimizi tek çatı altında toplayıp Lisans Üstü Öğretim Enstitüsü’nü kuracağız. Üniversitemiz bünyesinde araştırma merkezleri var. Bunlar çalışmalarını sürdürüyor. Batman Üniversitesi Kültür Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kadın Çalışma ve Uygulama Araştırma Merkezi gibi yeni araştırma merkezleri kurmak istiyoruz. Enerjinin Kalbi Batman’da Atıyor sloganı ile Batman Enerji Zirvesi’ni düzenledik. Batman Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi ortaklığında Doğu Akdeniz’de Ekonomik ve Politik Gelişmeler konulu çalıştay düzenliyoruz” dedi.

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİNASI’NI TAMAMLIYORUZ

Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İkmal Binası inşaatının hukuki sorunlar nedeniyle durduğunu hatırlatan Rektör Demir “Yaptığımız görüşmeler sayesinde Eylül ayında binayı tamamlayıp, yeni dönemde açmak istiyoruz” dedi.

SPOR KOMPLEKSİ PROJESİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Spor kompleksi ile ilgili çalışma yürüttüklerini belirten Rektör Demir “Cumhurbaşkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda muhataplarımızlar görüşüyoruz. Son aşamaya geldik. 2022 Eylül Ayında bunu da tamamlayacağız” dedi.

2. ETAP PEYZAJ ÇALIŞMASI İHALE AŞAMASINDA

Kampüsün birinci etap peyzaj çalışmasının tamamlandığını belirten Rektör Demir “Şuanda 2. alan peyzaj çalışmalarına başladık. İhale aşamasına getiriyoruz. 2021 yılı içerisinde tamamlamak istiyoruz. Bundan sonra 3. etap peyzaj çalışmamız var. Bunun haricinde hali hazırda öğrencisi olmayan Beşiri Organize Sanayi Meslek Yüksekokulumuz var. Öğretim üyesi kadrolarını tamamlayıp önümüzdeki yıl öğrenci almayı planlıyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete