YAŞAM

YENİ DÜNYA KAMPANYASI BÜYÜYOR

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile Eski Arçelikliler Derneği’nin (EAD) uzaktan eğitime erişimi kısıtlı öğrenciler için başlattığı kampanyaya destekler büyüyor. Kampanya ile Batman Merkez’e bağlı Zorköy ve Balpınar Köyü okullarında 86 öğrenci tabletlerine kavuştu.

YENİ DÜNYA KAMPANYASI BÜYÜYOR
19-03-2021 16:15
Google News


HEDEF, NİTELİKLİ EĞİTİM
Çocukların nitelikli eğitimle buluşması için çalışan ve 26 yıldır 3 milyona yakın çocuğun hayatına dokunan TEGV’in, Eski Arçelikliler Derneği (EAD) ve Arçelik iş birliğiyle yürüttüğü Yeni Dünya kampanyasına gelen bağışlar, bu kez Batmanlı çocukları sevindirdi. 

TABLETLER, KÖY OKULLARINA DAĞITILDI
Kellogg’sun bağışlarıyla temin edilen 86 tablet bilgisayar, Batman Merkez ilçeye bağlı Balpınar ve Zorköy ilkokullarında okuyan çocuklara dağıtıldı.

KAMPANYA İLGİ GÖRÜYOR
Kampanyaya desteklerin büyümesinin yarattığı memnuniyetle ilgili konuşan TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı “Çocuklarımıza fırsat eşitliği sunmaya çalışıyoruz. Ülke olarak pandemi döneminde en az sağlık kadar önemli bir eğitim sorunu da yaşıyoruz. Çocuklarımız hem okullarından hem öğretmenlerinden ayrı kalırken, çeşitli altyapı sorunları nedeniyle uzaktan eğitimden de eşit fırsatlarla yararlanamıyor. Özellikle köy okullarındaki teknolojik eksiklikler, eğitimin sağlıklı yapılmasına engel oluyor. Bu proje sayesinde tüm öğrencilerimizin teknolojiyle buluşacağı, çok daha verimli bir eğitim ortamı yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete