GÜNDEM

YENİ GENEL SEKRETER, SONSÖZ’DE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Sedat Özkul, Batman Sonsöz Gazetesine nezaket ziyaretinde bulundu.

YENİ GENEL SEKRETER, SONSÖZ’DE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
06-09-2017 23:11
Google News

ESKİ SİSTEM, HANTAL YAPIYA SAHİPTİ

Gazetemizin Sahibi Ercan Atay ile görüşen Dr. Özkul, sağlık alanında uygulanacak olan yeni sisteme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başta bir sağlık müdürü bulunacağı, diğer birim müdürlerinin de ona bağlı çalışacağını belirten Dr. Özkul “Bundan önce uygulanan eski sistim gibi değil. Eki sistem hantaldı. Yeni sistem, daha hareketli ve çözümü zorlayan bir sistem olacak gibi” dedi.

“İDDİALIYIM, DEĞİŞEN ÇOK ŞEY OLACAK”

2,5 y önce göreve geldiği Batman’da birçok şeyi değiştirmekte kararlı olduğunu belirten Dr. Özkul “İddialı olacak ama Birçok şeyin düzeldiğini göreceksiniz. 2,5 ay oldu ben geleli. Bazı şeyleri değiştirmek için geldim. Batman’ın en önemli sorunu kadın doğum hastanesi. Bu proje tamamlanırsa sağlıkta birçok şey değişecek. Hasta çok, doğumlar çok fazla. Batman, orada tıkanıyor. Esasında Batman, sağlık alanında iyi bir yer. Çevre illerden hasta çekiyor. Bismil’den, Siirt, Şırnak’tan, Kuzey Irak’tan çok hasta geliyor. Sağlık turizmini batman’da Kamu Hastaneleri Birliği üzerinden yapmak istiyoruz” dedi.

“TEMİZLİK SORUNU, GEÇİCİ İŞÇİLERLE ÇÖZÜLEMEZ”

Hastanelerin temizliği konusunda haklı şikâyetler olduğunu ifade eden Kamu hastaneleri genel Sekreteri Dr. Sedat Özkul “Haklı şikâyetler. Sağlık demek hijyen demektir. Temizliğin olmadığı bir yerde sağlıktan bahsedemeyiz. Temizlik de tuvaletten ve mutfaktan başlar. Çay içtiğin bardak temiz değilse, ortam temiz olsa da önem taşımaz. Bu sorunları hemen çözemiyoruz. Sahada çalışan müteahhit elemanları ile bu sorun çözülemiyor” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete