HASANKEYF

“YENİ HASANKEYF DÖKÜLÜYOR”

“YENİ HASANKEYF DÖKÜLÜYOR”

“YENİ HASANKEYF DÖKÜLÜYOR”
05-08-2014 20:17
Google News

Ilısu Barajı’nın suları altında kalacak olan Hasankeyf için Raman Dağı eteklerinde oluşturulan yeni yerleşim alanı, ilçe halkı tarafından tepki topluyor.

Ilısu Barajı’nın suları altında kalacak olan Hasankeyf i için Raman Dağı eteklerinde oluşturulan yeni yerleşim alanı, ilçe halkı tarafından tepki topluyor. TOKİ tarafından yeni Hasankeyf alanına yaptırılan 58 ev ve kamu kurum binalarının döküntüyü andırdığını söyleyen ilçe halkı, yetkilileri göreve çağırdı. Hasankeyf vatandaşlarından Murat Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “son günlerde Hasankeyflilere müjde diye gazetelerde haber yayınlanmış. Bu haberlerde, Hasankeyf’te kamulaştırılacak olan gayrimenkullerin yüzde 60 ila yüzde 80 arasında bir artıştan ibaret olacağı, yeni yerleşim yerinde yapılacak olan TOKİ evlerinin de halka uygun fiyata satılacağı duyurulmuş. Ancak her seçim öncesi halkın umutları ile oynanıyor, kamuoyu yanıltılmak isteniyor. Herhangi bir iyileştirme yapılmıyor aksine TOKİ, Hasankeyf’e tüccar zihniyeti ile yaklaşıyor, kar amacı güdüyor” dedi.

ZORLA EVLERİMİZDEN OLUYORUZ

Mecburi iskana tabi tutulduklarını söyleyen Tekin “İstemeye istemeye zorla evlerimizden oluyoruz. Başta bilinçli olarak fiyatları 170 bin Tl gibi yüksek fiyatta tutan TOKİ, bugün fiyatları aslında satmak istediği rakama çekiyor, 110 bin Tl’ye indirdiğini açıklıyor. Sonra da sizi mağdur etmemek için fiyatları düşürdük diyor. Oysa iki senedir TOKİ’nin inşa ettiği ve 58 örnek ev, kamu kurum ve kuruluşlarına gidin el atın her yer dökülüyor” dedi.

TOKİ’Yİ DENETLEYEN YİNE TOKİ

TOKİ tarafından yaptırılan ev ve kamu kurum binalarının denetlenmediğini iddia eden tekin “Her girdiğiniz binada çatlaklar, dökülmeler su akıntıları karşınıza çıkıyor ve işin komik yanı denetleyen yine TOKİ’nin kendi firması. Yapılan binaların denetlenmemesi, şimdiden döküntüye dönüşmesi, halkın sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir” dedi.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete