SAĞLIK

“Yeni hastane iyileştirilmeli, Tıp Fakültesi açılmalı”

Sağlık Sen Batman Şubesi, yerel ve ulusal basınla tanışma kahvaltısı düzenledi. Programda sendikanın faaliyetleri ve sağlık emekçilerinin sorunlarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

“Yeni hastane iyileştirilmeli, Tıp Fakültesi açılmalı”
06-07-2023 17:40
06-07-2023 16:09
BATMAN
Google News

HEYECANLA AÇILAN SEMT POLİKLİNİKLERİ İŞLEVSİZ HALE GELDİ

Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun “Büyük bir heyecanla açılan semt polikliniklerin zaman içerisinde işlevsiz hale gelmesi ve başka sağlık hizmetleri için kullanılır duruma getirilmesi, İluh Devlet Hastanesi’nin eski imajını kaybetmesi sebebiyle hastaların bu hastaneyi fazla tercih etmemesi ve hastanenin adeta acil servis olarak kullanılır duruma gelmesi sonucunda maalesef ki 600 bin nüfusu olan şehrimizin çoğu sağlık hizmeti Eğitim ve Araştırma Hastanemiz marifetiyle yürütülür hale gelmiştir. Lakin bu hastanemizde de hasta yoğunluğu, fiziki mekanların iyi dizayn edilememiş olması, yıllardır süren bakım onarım çalışmaları,  hastanenin sürekli şantiye alanına dönüştürülmesi, sağlık personellerimizin yaşadığı sorunlar ve sair durumlar hasebiyle hem sağlıkçılarımız hem de hizmet alan vatandaşlarımız son zamanlarda problemler yaşamaktadır. Çalışan annelerimiz için yeni yapılan hastanenin fiziki şartları şimdiden iyileştirilerek hastane civarında kreş için belli alanlar ayrılmasını talep ediyoruz” dedi.

KENTE TIP FAKÜLTESİ KAZANDIRILMALI

İlimizin nüfus dinamikleri göz önüne alındığında önümüzdeki süreçte mutlaka bir Tıp Fakültesinin memleketimize kazandırılmasını arzu ediyoruz. Milletvekillerimizin ortak bir irade ortaya koyması ve hepimizin bu iradeye sahip çıkması gerekmektedir. Özellikle sıra bulamamaktan yakınan hasta ve hasta yakınlarının maalesef ki hedef tahtası çoğu zaman sağlık çalışanlarımız olmaktadır. Bulunamayan randevudan ve olmayan personellerden ötürü sağlık çalışanlarımızın artık sözel ve fiziksel şiddete maruz kalmasını istemiyoruz. Sağlıkçılarımız personel istihdamındaki yetersizlikler nedeniyle artan iş yükleri, yoğun çalışma saatleri ve yıpratıcı iş süreçleri ile baş etmek zorunda kalmaktadır. Kozluk ADSM’ de çalışan Diş hekimlerimiz üç aylık periyotlarla görevlendirme almaktadırlar ve bu durumun kalıcı olarak yapılacak görevlendirmelerle çözülmesini talep etmektedirler” dedi. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete