EĞİTİM

YENİ HASTANE, YENİ STADIN YANINDA…

AMA 500 DEĞİL, 200 YATAKLI OLARAK İLANA ÇIKTI

YENİ HASTANE, YENİ STADIN YANINDA…
06-03-2019 18:15
Google News

Gazetecilerle bir araya gelen Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, 2019 yılı yatırım programına alınan yeni devlet hastanesiyle ilgili “Kentin yatak ihtiyacını karşılamaya yetmeyecek” dedi.


YENİ YAPILACAK HASTANENİN YERİ BELLİ


Kamu hastanesi olarak yalnızca Kadın Doğum Çocuk Hastanesi ve Bölge Devlet Hastane’lerinin bulunduğu Batman’da kamu yatak ihtiyacı bir türlü giderilemiyor. Hastanelerin yatak sayısı, artan nüfusa yetmiyor. Yapılması planlanan Kadın Doğum Hastanesi binası Yeni Adliye Sarayı yanında inşaat halindeyken, yeni yapılacak Devlet Hastanesi’yle ilgili de kafa karışıklığı söz konusu. Daha önce yatırım programına alındığı ve 500 yatağa çıkarıldığı açıklanan yeni Devlet Hastanesi binası, Şubat ayında çıkarılan Resmi Gazete’de yayımlanarak ancak 2019 yılı yatırım programına alınabildi. Hastanenin yatak sayısı ise 500 değil, 200 olarak belirtildi. 
 

“800 YATAKLI OLMALI”

Sağlık Sen Başkanı Maruf Yalçın, Batıraman Yolu Yeni Stadı yanında, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 80 dönüm alanda yapılması planlanan yeni Devlet Hastanesinin, 200 yataklı hali ile Batman’ın ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalacağını açıkladı. Yalçın “Yeni Devlet Hastanesi projesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak, 2019 yılı yatırım programına alındı. Ancak Hastanenin Batman halkının ve kamuoyunun beklentilerinin aksine 200 yataklı olarak yatırım programına alınmasının, Batmanımızın yetersiz kamu yatak sayısı sorununa derman olamayacağı aşikârdır. Yeni hastane projesi en az 700–800 yataklı olarak 120 dönüm alanda revize edilmelidir. Hem ilimiz hem de çevre illerden sağlık hizmeti için Batman’ı tercih edenlerin 3. basamak sağlık hizmeti alabileceği Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüyle hizmete açılmalıdır. Siyasiler, bürokratlar, STK’lar ve tüm Batman sevdalılarını harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete