SAĞLIK

YENİ HASTANEDE İLK HASTA KABUL…

İlk etapta kademeli olarak belli branşlarda hasta kabulünün yapılabildiği 19 poliklinikli Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulü başladı.

YENİ HASTANEDE İLK HASTA KABUL…
15-12-2020 20:05
Google News

 

HEM BATMAN’A HEM BÖLGEYE HİZMET VERECEK
Batman Bölge Devlet Hastanesi ile yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin birleştirilerek 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesinin ardından açılan yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde ilk hasta kabulüne dün başlandı. İlk etapta 5 çocuk polikliniği, 3 kadın doğum polikliniği, perinatoloji polikliniği, jinekolojik onkoloji polikliniği, çocuk alerji ve immünoloji polikliniği, çocuk nöroloji polikliniği, 4 cildiye polikliniği, 3 çocuk psikiyatri poliklinikleri ile açılan hastane, Batman’ın ilk 3. basamak hastanesi olarak hem Batman hem Güneydoğu’ya hizmet verecek.

SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRECEK
Toplam nitelikli yatak kapasitesi 810, 111 bin m2 kapalı alanı, 215 Uzman hekimi, 1.200 sağlık personeli olmak üzere toplam 2.500 personeli, 170 poliklinik oda sayısı, 18 ameliyathane salonu, 130 yoğun bakım yatağı, 14 yan dal branşı ve 20’ye yakın özellikli sağlık hizmeti birimi ve son teknolojik tıbbi cihaz donanımları ile açılan yeni hastane, Batman’dan batı illerine sevkleri azaltacak, sağlık turizminin gelişmesini sağlayacak.  

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete