GÜNDEM

YENİ İŞ ALANI ARABULUCULUK…

İşçi-işveren uyuşmazlıklarında dava şartı haline gelen arabuluculuk, iş dünyasında yeni bir dönem başlatacak.

YENİ İŞ ALANI ARABULUCULUK…
29-12-2017 21:46
Google News

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan 7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ile iş uyuşmazlıklarında dava şartı haline gelen arabuluculuğun, iş dünyasına olan etkilerini değerlendirdi.

ANLAŞILAN KONULAR TEKRAR DAVA KONUSU YAPILAMAYACAK

Demir, verdiği bilgide “Arabuluculuk görüşmeleri sonunda anlaşmaya varan işçi ve işveren, üzerinde anlaşılmış olan hususları tekrar dava konusu yapamayacak. Düzenleme, iş dünyasında zamandan tasarruf sağlayacak. İşçi de işveren de bu sorunla uğraşmayı bırakacak, enerjisini, potansiyelini ve zamanını başka işler için kullanabilecek” dedi.

SİSTEM NASIL İLERLEYECEK?

İşçi-işveren alacağı ve tazminatı ile işe iade talepli iş uyuşmazlıklarında arabuluculuğun dava şartı haline gelmesi ile birlikte tarafların, artık ilk oturumda arabuluculuk yolunu deneyeceğini, arabuluculukta anlaşılmaması halinde mahkemeye başvurabileceklerini belirten Demir “Sistem, adliyelerdeki arabuluculuk büroları üzerinden işleyecek. Arabuluculuk başvurusu 3 hafta içinde sonuçlanacak. Tarafların anlaşamaması halinde ilk iki saatlik ücret, Adalet Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Taraflardan birinin ilk toplantıya katılmaması sebebiyle arabuluculuk faaliyetinin sona ermesi durumunda toplantıya katılmayan taraf, son tutanakta belirtilecek ve bu taraf davada kısmen veya tamamen haklı çıksa bile yargılama giderinin tamamından sorumlu tutulacaktır” dedi. (BATSO Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete