SİYASET

YENİ KARARNAMEYE TEPKİ

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Batmanlı Av. Mehmet Emin Ekmen, afetzedeler için yapılan insani yardım kampanyalarını AFAD koordinasyonuna bağlayan Cumhurbaşkanlığı kararını eleştirdi.

YENİ KARARNAMEYE TEPKİ
07-02-2021 17:03
Google News

 

Ekmen “3 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve ülkemizde meydana gelebilecek depremlerde zarar gören afetzedeler için yapılan insani yardım kampanyalarının AFAD koordinasyonunda yapılmasını içeren karar ile ülkemizde afet yönetiminde alınan hatalı kararlara bir yenisi daha eklendi. Ülkemizde uluslararası standartlarda etkin bir afet yönetiminin oluşturulması için alınması gereken bunca karar varken, afet yönetimi konusunda varmamız gereken hedeflerden bir adım daha uzaklaştık. Alınan bu karar, yerel yönetimlerin afetler konusundaki yönetim becerilerini zayıflatacaktır. Afetler nedeniyle yapılan yardımların kim tarafından ve nasıl toplandığı değil, toplanan bu yardımların ihtiyaç sahiplerine en etkin nasıl ulaştırılabileceği alternatifleri düşünülmelidir. Yardım yapan vicdanlı vatandaşlarımız için önemli olan tek konu, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıdır” dedi.

AFET YÖNETİMİNDE YERELİ GÜÇLENDİRECEĞİZ
Partilerinin, afet yönetiminde merkezi ve yerel yönetim birimleri arasındaki yetki dağılımı, sorumluluk ve koordinasyonu net şekilde belirleyeceğini belirten Ekmen “Ülkemizin taraf olduğu afet yönetimi alanındaki uluslararası toplantı ve anlaşmalarda da vurgulandığı gibi, yerel yönetimlerin afet yönetiminin tüm safhalarında inisiyatif almalarını ve hızlı tepki vermelerini kolaylaştıracak, merkezi yönetimin müdahalesine gerek kalmadan işbirliği yapabilmelerine imkân verecek şekilde kapasitelerini güçlendireceğiz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete