GÜNDEM

YENİ MAHALLE’DE SİBADAŞ PROTESTOSU!

Batman’da doğalgaz kazılarından dolayı yolların bozuk olmasına tepki gösteren Yeni Mahalle sakinleri, Siirt-Batman Doğalgaz Şirketi (SİBADAŞ)’ni protesto etti.

YENİ MAHALLE’DE SİBADAŞ PROTESTOSU!
31-08-2016 20:26
Google News

“TOZ TOPRAK YUTUYORUZ “

SİBADAŞ çalışmaları sırasında mahallenin toz toprak içerisinde kaldığını belirten semt sakinleri, kitlesel basın açıklaması düzenledi. Yeni Mahalle’de düzenlenen kitlesel açıklamaya, kadın ve erkeklerin yanı sıra çocuklar da destek verdi. Basına konuyla ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Ali Fırat “SİBADAŞ, mahallemizin 1014 ile 1016. sokaklarında yürüttüğü çalışmaları yarıda bıraktı, 1018. sokakta ise hiç çalışma yapmadı. Yarım kalan çalışmalardan dolayı toz toprak içinde kaldık. Çocuklarımızın hastalık kapmasından korkuyoruz. Önümüzdeki hafta okullar açılacak, öğrenciler bu sokaklardan okula gidip gelecek. Hizmete karşı değiliz ama hizmet yapılmıyor” dedi.

SİTEMLERİNİ BELEDİYEYE İLETTİLER

Konuyla ilgili şikâyetlerini Belediye yetkililerine de ilettiklerini belirten Yeni Mahalle Muhtarı Ali Fırat “Belediye yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda yetkililer bize SİBADAŞ’ın çalışmaları bittiği takdirde çalışmalarımızı başlatacağız dediler. Ama SİBADAŞ çalışmalarını yapmıyor. Aboneliği bahane ediyorlar. Sistemi kurup evimize kadar getirsinler, aboneliğimizi öyle yapalım” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete