EKONOMİ

“YENİ SANAYİ ALANLARI AÇILMALI”

Batman Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı, Vali Hulusi Şahin Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

“YENİ SANAYİ ALANLARI AÇILMALI”
29-12-2021 16:25
29-12-2021 16:26
BATMAN
Google News

SANAYİNİN GELİŞMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıya Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Osman Bilgili, İŞKUR İl Müdür Vekili, GAP BKİ Başkanlığı Yetkilileri, Ticaret Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı, OSB Müdürü, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı, ASKON, MÜSİAD, ASRİAD ve TEKSİAD Başkanları ile TSE Bölge Koordinatörü katıldı.

Batman Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Faruk Özel’in bilgilendirme sunumuyla başlayan toplantıda. İlimiz sanayisinin gelişimine yönelik yürütülecek çalışmalar görüşüldü.

SEKTÖRLER, TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMALI

İlimizin sanayi kapasitesinin geliştirilmesi ve yeni sanayi alanlarının açılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Vali Şahin, kentin farklı noktalarında farklı sektörlerde üretim ve imalat yapan firma ve küçük ölçekli işletmelerin hem üretim kapasitelerini artırabilmeleri hem de depolama gibi ihtiyaçlarının giderilmesi için sanayi siteleri gibi alanlara taşınmaları gerektiğinin altını çizdi. Vali Şahin, bu konuda temel ihtiyaç olan yer sorununu çözmek için Belediye olarak gerekli imar çalışmaları yaptıklarını ve yakın zamanda devreye girecek yeni imar planıyla çok sayıda kentsel üretim alanları olan arsalar ürettiklerini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete