HALKIN SESİ

YENİ YILDA NELER BEKLİYORUZ

YENİ YILDA NELER BEKLİYORUZ

YENİ YILDA NELER BEKLİYORUZ
28-12-2014 15:22
Google News

…Ve Güneş bir yolcuğunu daha bitirerek, yeni yolculuğuna çıkmak için hazırlanıyor.

Bir yılı daha uğurlayarak ardımızda bırakıyoruz. Yeni umutlara, yeni başlangıçlara merhaba diyerek yeni yılı karşılıyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de mükemmel bir yıl umuduyla, dilekleriyle ağırlamak için bekliyoruz 2015’i. Heyecanla bir önceki yıldan daha güzel geçmesi umuduyla bekliyoruz. Eski kırgınlıkları, hayal kırıklarını, küslükleri, yılmışlıkları… kısacası kötüye dair ne varsa, hepsinin üstüne sünger çekip yeni yıla merhaba diyoruz. Bir de birbirimize o meşhur soruyu “Yılbaşı akşamı ne yapıyorsun?” soruyoruz. “Hediye geliyor mu?” diye soruyoruz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, beklentilerimiz olacak. Bir önceki yıldan tasarlayıp da uygulayamadığımız planlarımızı, yeni yılda yapacağımız sözü ve umuduyla bekliyoruz. Yarım kalan projelerimizi tamamlayacağımızı düşlüyoruz.

Kimimiz okulunu bitirmeyi hayal ediyor, kimimiz okulunu bitirmiş; uzun bir bekleyişten sonra, artık işini kurmayı hayal ediyor. Kimimiz anne ya da baba olmayı düşlüyor. Kimimiz evlenerek, yeni bir sayfa açmayı hayal ediyor.

Belki sevdiklerimize geçen yıl az zaman ayırdık, bu yıl daha çok zaman ayırırız.

Yeni başlangıçlara, yeni umutlara merhaba derken, değişmek, kendinizi yenilemek isteyebilirsiniz, yapın bunu. Ama olmayınca da değişmek için zorlamayın kendinizi. Bu sene güzel özelliklerinizi keşfetmeye bakın, bir de bunu deneyin. Kendi kalbinize, aklınıza, duygularınıza, çocukluğunuza ve gençliğinize uzun bir yolculuk yaparak, geçmişteki başarılarınızı hatırlayın ve bu başarıların kaynağını keşfedin. Bu başarıların size verdiği mutluluğu, sevinci hatırlayarak bir kez daha mutlu olun ve kendinizi sevin.

Yani bütün bu güzel yaşanmışlıklara zemin hazırlayan gücü, isteği, hırsı, duyguyu, davranışı ve o güzel anlardaki hislerinizi anımsayın.

Hayatı ertelemeyin! Bakın bir yıl daha ardımızda kaldı. Yaşadıklarımız yanımıza kar kalandır. “Keşke”lerinizi mümkün olduğunca biriktirmemeye bakın.

Belki bir yıl daha yaşlandınız ama geleceğe dair yine umutlarınız, istekleriniz, heyecan ve azminiz olsun.

Yılmayın! Öğrenecek daha çok şeyiniz olduğunu, daha çok işiniz olduğunu unutmayın! Çantanızda umutlarınızı hep taşıyın. Bu umutlarla birlikte yeni yılı karşılayın, diyorum.

Hepinize sağlık, umut, başarı, barış dolu ve mutluluklarınızın, başarılarınızın doruğa çıkacağı bir yıl diliyorum. Ardından sizlerin yeni yılla ilgili düşüncelerinize, beklentilerinize yer veriyorum. Bakalım sizler neler bekliyor, neler diliyorsunuz… 

 

MEHMET ALİ BOZYİĞİT(Gazi Mesleki ve Teknik Lisesi Müdür Yard.)

Ülkemize, memleketimize hayır, bereket gelsin. Huzur, barış gelsin. Bu savaşlar bitsin artık. Savaştan ve düğer sebeplerden dolayı memleketimize göç eden Şengal, Kobane, Suriye, Afgan gibi halkların yurtlarına dönerek, normal yaşamlarına dönmelerini diliyorum.

 

AYŞAN EKE (Mezopotamya Gümüşçülük işletmecisi)

Yeni yılın tüm insanlığa barış huzur, sağlık ve bol kazançlı işler getirmesini diliyorum. Piyasa hareketlensin, insanların işleri hareketlensin ki biz de nasibimizi alalım. Bizim de işlerimiz hareketlensin. Uyuşturucu bağımlıları Batman’da artmaya başladı. Yazık bu gençlerimize. Bu tehlikeye artık birilerinin “dur” demesini istiyorum.

 

MAHSUN META (seyyar satıcı)

Yeni yılda en başta; barış istiyorum. Savaşlar bitsin istiyorum. Sağlıklı, mutlu, daha güzel bir yaşam için de daha güzel bir iş diliyorum. Kendi işimi kurmak istiyorum. İşsiz gençler olmasın artık istiyorum. Bu işsizlik sorununun yaşanılmasını istemiyorum yeni yılda. Elektrik kesintileri olmasın artık yeni yılda. Yollarımız düzelsin. Otobüsler artık daha düzenli çalışsın. Çünkü duraklarda saatlerce beklemekten artık bıktık usandık.

 

 

MEHMET ATA DİNÇER(Esnaf; baharat satıcısı)

Sağlıklı bir yaşam diliyorum. Mutluluk, huzur bekliyorum. Çünkü çok çetin bir yıl geçirdik. Savaşlar içinde bir yıl geçirdik. Umuyorum, diliyorum bu savaşlar biter.

Hayat şartları da çok zor. Herkesin geçim derdi var. Benim de öyle… Milli piyango aldım. Umudumu ona bağladım, çıkar diye. İnşallah çıkar.

 

YAŞAR TALAY(Balıkçı)

Pek bir şey beklemiyorum. Yeni yılın herkese barış ve huzur getirmesini diliyorum. 2015’te; 5-6 ay sonra seçim var, hepimizin bildiği gibi. Başa kim geçerse geçsin, gençlerin önünü açacak işlere, projelere imza atsınlar. Ve insanlara seslenmek istiyorum buradan; herkes, üzerine düşeni yapsın. Hazıra konmayalım, hazırcılığı alışmayalım. Hayatta daha aktif, daha yaratıcı, daha girişken olalım.

 

KADRİ ÇAKI(Tezgahtar)

Yeni yılın herkese, tüm insanlığa barış, huzur getirmesini diliyorum. Mutlu, sağlıklı, huzurlu ve elektrik kesintisinin olmadığı bir yıl umuyorum, diliyorum.

Batman’da çocuklarımızı, gençlerimizi büyük bir tehlike beklemektedir. Uyuşturucu ve yabancı madde kullanımı, ilimizde yayılmış durumda. Yeni yılda, umuyorum bu sorun artık birilerinin dikkatini çeker. Bu tehlikeyi görüp önlemini alırlar.

Milli piyango almadım. Çünkü şansımın olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla milli piyangodan bir beklentim de yok.

 

MAHMUT DEĞİRMENCİ(Gazi Mesleki ve teknik Lisesi güvenlikçisi)

Basının, yerel basının doğruları yazmasını istiyorum. 10 yıldır çalışmıyordum. Çünkü ameliyatlıydım. Yeni başladım buradaki işime. Yeni yılda daha güzel bir iş diliyorum.

İşsizlik sorunu, ne yazık ki Batman’ın kanayan bir yarasıdır. Yeni yılda, bu işsizlik sorununun yaşanmamasını diliyorum. Ve otobüsler; belediye otobüslerinin de bir düzene, rayına oturmasını bekliyorum. Elektrik kesintileri çok sık yaşanıyor Batman’da. 2015’te bu kesintilerin olmamasını umuyorum.

 

FERZENDE KARAKUŞ(Seyyar telefoncu)

Barış, huzur, kardeşlik ve daha demokrat bir yaşam bekliyorum, istiyorum.

2015’te daha güzel şartlarda çalışmak istiyorum. Çünkü burada çok zor şartlarda işlerimizi yürütüyoruz. Benim gibi daha birçok telefon satıcısı var burada. Özellikle kışın çalışmak çok zor burada. Dolayısıyla buranın, daha yaşanılır hale getirilmesini istiyoruz. Örneğin tezgahlarımızın üstü kapatılabilir. Herkese ayrı ayrı; küçük kulübeler yapılabilir burada. Böylece daha rahat çalışabileceğiz.

 

ERCAN KAYA(Veteriner sağlık teknikeri)

Yurda, memlekete barış gelsin istiyorum. Bu savaşlar son bulsun artık. Savaşlardan dolayı ülkemize, memleketimize göç eden insanlar, yurtlarına geri dönsün.

Orta Doğudaki gerilim ülkemize de yansıdı. İşler çok ağır aksak yürüdü. Dolayısıyla durgun bir yıl yaşadık. Bu durgunluğun yerini yeni yılda bir hareketlilik, bir canlılık alsın. Ekonomi canlansın istiyorum. Batman’da madde kullanım yaşı çok aşağılara, küçük yaşlara inmiş durumda ne yazık ki. Bu tehlikeyi birilerinin artık görmesini diliyor bekliyorum. Çünkü Batman’da yaşamayı güçleştiriyor artık bu tehlike. İnsanlar belli bir saatten sonra evlerinden çıkmaya korkar hale geldi.

İşsizlik sorunu doruklarda. Bu sorunun da artık bir an önce çözülmesini tüm kalbimle diliyorum, umuyorum.

 

FATİH ACET(Eczacı)

2015’te en başta huzur bekliyoruz. İnsanlar daha sağlıklı bir ortamda yaşasın. Her kişinin kendi özlük hakkına sahip olmasını diliyorum. Eşit, adil bir dünya, bir yaşam diliyorum. Sağlıkta hiyerarşi olmaksızın herkesin istediği sağlık kurumunda tedavi olabilmesini diliyorum. Örneğin yeşil kartlılar; herkes gibi istediği hastaneye, buna özel hastaneler de dahil olmak üzere istediği şehre, hastaneye sevkini yaptırarak tedavi olabilmesini diliyorum. Umarım bu söylediklerim 2015’te gerçekleşir.

 

 

SERCAN İPEK (Tatlıcı)

İşlerin hareketlenmesini bekliyor ve umuyorum. Çünkü çok durgun bir yıl geçirdik. Piyasa çok durgundu. Dolayısıyla yeni yılda daha canlı, daha hareketli, daha bereketli bir yıl diliyorum. Batman’da yaşamak gerçekten çok zor. Elektrikler sürekli kesiliyor. Yollar bozuk. Şehir içi dolmuş ve otobüsleri tıka basa yolcu dolduruluyor. Duraklarda saatlerce bekliyoruz. Özellikle belediye otobüslerini, duraklarda saatlerce bekliyoruz. Yeni yılda tüm bu sorunların olmadığı, yaşanmadığı bir Batman umuyorum, diliyorum.

 

MESUT TURAN(Fotoğrafçı)

İş anlamında daha hareketli bir yıl umuyorum. Çünkü Orta Doğu’daki karışıklığın da etkisiyle şu son zamanlarda, işler fazlasıyla durgunlaştı.

Önümüzdeki seçimde yerel partinin, daha fazla oy almasını ve barajı aşmasını diliyorum.

İlimizdeki işsizlik sorunun çözülmesini artık istiyorum. Çünkü arkadaşlarımın çoğu işsizdir. Bu gençlerin önünü açacak projeler, çalışmalar bekliyorum yeni yılda.

 

DOĞAN KARABULUT(Otobüs Firması sorumlusu)

Yeni yılda sağlık, mutluluk, huzur olsun.

Barış sürecinden beklentilerimiz var. Umuyor ve diliyorum bu beklentilerimiz, mutlu sonlanır.

Maliye Bakanından şikayetçiyiz. Türkiye’de vergiler çok yüksek. Bu vergiler yüzünden insanların çalışma azmi, şevki kırıldı. KDV, ÖTV vb. vergiler, katbekat alınıyor. Şirket sahibi olmamıza rağmen en az 5 bankaya, kredi borcumuz var. Bu vergilerle yükümüzü ağırlaştırarak ne yapmak istediklerini gerçekten merak ediyor, anlamaya çalışıyorum. Ama anlayamıyorum. İşsizlik sorunu almış başını gidiyor. Maliye bakanı ülkemize yurt dışından geldiği için midir acaba, yaşam koşullarını böyle zorlaştırıyor?

Bence yine yurt dışına; eski yerine gitsin. Böylesi herkes için daha hayırlı olacaktır.

 

YAVUZ ULUTAŞ(Berber)

Ne bekleyebilirim ki yeni yıldan? Şimdiye kadar beklentilerim gerçekleşmedi. Ülkede, ekonomik sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sıkıntılar ilimizde daha çok hissedilmektedir. İşsiz gençlerimiz çok. Dolayısıyla bu sıkıntıların, işsizliğin son bulmasını ve daha bereketli bir yıl diliyorum. Ülkeye refah, huzur, barış gelmesini diliyor ve bekliyorum.

 

 

OSMAN ÇAPAR (dağıtım müdürü)

Yeni yılda barış, sağlık, mutluluk ve huzur bekliyorum. Bir de çok istediğim bir şey var. Evlenmeyi çok istiyorum. 2015’te umuyorum yalnızlıktan kurtulur evlenirim artık. Benim de mutlu bir yuvam, düzenim olur. Bütün herkesin 2015’te hayallerinin, beklentilerinin gerçekleşmesini diliyorum. 

 

 

 

Süleyman ASLAN (Çaycı)

2015 yılını öncelikle bu topraklara barış huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. 2015 yılında öncelikle Batman Belediyesinin çalışmalarını hızlandırmasını Batman’ı yaşanılabilir bir kente dönüştürmüseni umut ediyorum. Kişisel olarak, kendime bir araba almayı nasip eylesin. Ayrıca Batman’da yaşanan elektrik kesintilerinin son bulmasını diliyorum.

 

 

 

Mehmet TOPRAK (Serbest Meslek)

Her yeni yıla umutlarla giriyoruz. Umudumuzu yitirmemek adına öncelikle bu çoğrafyaya barışın kardeşliğin ve huzurun gelmisini temenni ediyorum. Batman ölçeğinde Başta Batman Belediyesi ve Karayolları olmak üzere, görevlirenin tam yapmalarını bekliyor,temiz ve modern bir Batmanda yaşamak üzere herkese huzur sağlık mutluluk ve bol kazançlar dilerim.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete