SİYASET

YENİDEN REFAH’TAN KAÇAK BİNA ÇIKIŞI

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, Batman’da kaçak binaların yıkımından kaynaklı yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama yaptı.

YENİDEN REFAH’TAN KAÇAK BİNA ÇIKIŞI
17-09-2020 18:59
Google News

 

Açıklamada “Kaçak yapılar yapılmamalıdır ve yıkılmamalıdır. İdarecilerin görevi devleti ve milleti çarpıştırmadan herkesin kazanacağı yeni bir yol bulmalarıdır” denildi.

YENİ BİR YOL BULUNMALI
İl Başkanı Yamaç “Batman, ikinci derece deprem kuşağındadır. Kaçak yapılar kontrolsüz yapılar olduğu için olası depremlerde can ve mal kayıplarının vebalini kimse kaldıramaz.  Konut ve yapılarımızın deprem yönetmeliğine ve devletin belirlediği imar planlarına göre yapılması son derece hayatidir. İmarlı arsa ve konut yetersizliğinden kaynaklı konut fiyatlarının 400/500 bin gibi akla zarar seviyelere fırlayarak haksız bir rant oluşturması insanları daha ucuz konut üretmeye itiyor. Bir asgari ücretlinin hiçbir harcama yapmadan 25 yılda bile ev alamaması ucuz ve kaçak yapıların yapılmasının sebebi değil mi? Bu sebep ortadan kalkmadan uygulanan yıkım kararları sorunu oradan kaldırmayacak aksine sosyal acılara ve milli servetin yok edilmesini beraberinde getirecektir. İktidar partisi arsa arzını ve konut fiyatlarını ülkemizdeki asgari ücrete orantılı olarak sağlamalıdır. İşte o zaman kaçak yapılar ve milletin evi yıkılmadan bu problemin ortadan kalkacağına inanıyoruz. Kaçak yapılar yapılmamalıdır ve yıkılmamalıdır. İdarecilerin görevi devleti ve milleti çarpıştırmadan herkesin kazanacağı yeni bir yol bulmalarıdır” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?