GÜNDEM

YENİKAPI’DA BATMAN RÜZGÂRI ESTİ

Tarihi ve kültürel değerleriyle birçok medeniyete tanıklık eden Batman, sahip olduğu tüm değerleriyle İstanbul Yenikapı’da tanıtıldı.

YENİKAPI’DA BATMAN RÜZGÂRI ESTİ
08-12-2019 17:45
Google News

 

VALİ, EV SAHİBİ GİBİ DAVRANDI

Batman Valiliği öncülüğünde bu yıl ilki düzenlenen Batman Tanıtım Günlerine Vali Hulusi Şahin, Eşi Ebru Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Sarısoy, Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, ilçe ve Belde Belediye Başkanları, Batman kurum yöneticileri, özel sektör temsilcileri, BATSO Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Batman Ticaret Borsası Başkanı, Gebze Ticaret Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Batmanlı İş İnsanları, Batman Dernekler Federasyonu, ulusal ve yerel basın mensupları, İstanbul’da yaşayan Batmanlılar ile çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte Vali Şahin ve Eşi, ev sahibi gibi konuklarla ilgilendi.

CENGİZ İMREN SAHNE ALDI

5-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikte Batmanlı Sanatçı Cengiz İmren, Celal Gümüş, M.Şah Ayaz, Veysel Akat, Tayfun Öztoprak, Davut Dicle ve Batman Elvan Grubu tarafından seslendirilen şarkılarla konuklar eğlendi. Batman Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi de tanıtım günleri boyunca folklor gösterileri ile takdir topladı. 

YENİKAPI RUHUNA NEFES İLAVE ETMEK İÇİN GELDİK

Vali Şahin, “Çok önemli bir tarihin yazıldığı Yenikapı Meydan’ında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu meydan Yenikapı Ruhunu hayata geçiren meydan,  Yenikapı ruhu milletimizi kefenlemeye çalışanlara en büyük cevabı verdiğimiz ve adeta Anka Kuşu misali küllerimizden doğduğumuz Yenikapı ruhunun olduğu bir meydan. Biz de Batman’dan bu ruha bir nefes ilave etmek için geldik. Batman’da, çok zengin yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz ve dünya insanlık ailesinin bir mirası olan Hasankeyf’imiz var.  Hasankeyf, birilerinin anlattığı gibi batmıyor, Hasankeyf yeni bir biçimle tekrar yeni bir hayata başlıyor. Bizler Batman’ın bu güzelliklerini İstanbullularla biraraya getirmek için buraya geldik” dedi.

BATMAN, TELEVİZYON EKRANLARINDA İZLENDİ

Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce kurulan çadırlarda tanıtım faaliyetleri yapılırken, Batman’ın marka isimleri Ziyade, Geçit Büryan ve Ziyade tarafından Batman’ın yöresel yemekleri pişirilip ikram edildi. Mısır Çarşısı ve Elmedina, Batman’ın cevizli sucuk, kuru üzüm ve bastıklarını tanıtırken, peynir standında kentin yöresel peynirleri sergilendi. Tanıtım günleri, Kanal D, Show TV, Kanal 7, TRT, FOX TV, TGRT, Ülke TV, Kanal 24 gibi ulusal kanallarda da günlerce izlendi. 

VALİ, HALAYBAŞI OLDU

Folklor ekibi, yöreye özgü Ağao, Delilo, Govend, Esmerim, Çaçan ve Çepik oyunlarını tanıttı. Vali Şahin, halk oyunlarını izlerken eline mendili alarak halay başı oldu.

DÜNYA REKORU KIRILDI

Batman ile özdeşleşen içli köfte ve cevizli sucukta dünya rekoru kırıldı. 20 kiloluk içli köfte, 115 metrelik cevizli sucuk, vatandaşlara ikram edildi. İlçeler, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarının tanıtım stantlarında, tandır ekmeği, Hasankeyf’in tarihi ve kültürel yapıların maketleri, tiftik keçisi yününden el örme seccadeler, Beşiri ilçesinin el örme patikleri, Sason ilçesinin organik balı, çileği, cevizi ve cevizli sucuğu, Kozluk ilçesinin kara üzüm pekmezi, Gercüş ilçesinin Mezrone üzüm pekmezi, kuru üzümü, cevizli sucuk ile peynir çeşitleri, Gurbetçi Petrolspor taraftar grubu, ÇATOM ve Aile Destek Merkezlerinin faaliyetleri, TPAO’nun petrol tarihi ve tanıtımı, yöresel bez bebekler ve Batman’a özgü materyaller sergilendi.

ALO TEVŞO PAZARI İSTANBUL’DA

Batman’da faaliyet gösteren lokanta ve lezzet mekanlarının olduğu alanda gün boyu vatandaşlar, İstanbul’da Batman’ın yemeklerini tatma imkanı buldu. Alanda kurulan stantları tek tek gezen konuklar, Batman’ı daha yakından tanıdı. Batman’ın organik semt pazarı olarak bilinen Alo Tevşo’nun ismi ile açılan pazarda her çeşit ürünü bulmak mümkün oldu.

FUAR SONA ERDİ

5-8 tarihleri arasında düzenlenen 4 günlük tanıtım günleri Pazar Günü sona erdi. Renkli geçen fuarda vatandaşlar bir yandan Batman lezzetlerini tattı,  bir yandan Batman güzelliklerini tanıdı. Yoğun katılımla geçen fuarda Vali Şahin, misafirlere teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete