YAŞAM

Yenilenen Web Sitesi Erişime Açıldı!

Diyarbakır Sanat Merkezi 'nin Yenilenen Web Sitesi Erişime Açıldı!

Yenilenen Web Sitesi Erişime Açıldı!
08-05-2023 12:29
08-05-2023 12:35
Google News

Diyarbakır Sanat Merkezi 20. Yılında Yenilenen Web Sitesiyle Arşivini Erişime Açıyor!

Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM), 2002 yılında kentin kültür sanat hayatının canlanması, şehirde yaşayan sanatçıların sanatsal üretimlerinin desteklenmesi, sanatseverlerin disiplinlerarası bir perspektiften nitelikli kültür sanat etkinliklerine ulaşabilmeleri amacıyla kuruldu. Kurulduğu dönemde kısa sürede bir buluşma mekânı haline gelen ve bugün de kentin ana kültür sanat aktörlerinden biri olmaya devam eden DSM, 20 yıllık yolculuğu boyunca biriken deneyimini şehrin değişen kültür sanat hayatına ve DSM’nin şehirle kurduğu ilişkiye yakından bakmak isteyen herkesin erişimine açıyor.

 Uzun bir zaman aralığına yayılan DSM’nin yeni web sitesi çalışması sırasında arşivdeki görsel malzemeler ve metinler yeniden gözden geçirildi ve düzenlendi. Araştırmacıların ve kullanıcıların yıl, disiplin ve etkinlik türüne göre arama yapmayı mümkün kılan filtreler aracılığıyla içeriğe kolayca ulaşabilmelerine olanak tanıyan bir seçki oluşturuldu. Web sitesinde arşivden öne çıkan etkinliklerin yanı sıra DSM tarihi boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin tam listesi, etkinlik tarihleri, katılımcı ve konuşmacı bilgileri de görüntülenebiliyor; ayrıca bugüne dek gerçekleştirilen etkinliklerin mekânları ve işbirliklerinin haritası ile program ve etkinlik afişleri de izlenebiliyor. DSM’nin yeni web sitesi arşiv ağırlıklı yapısının yanı sıra güncel etkinliklerin de takip edilebileceği bir formatta tasarlandı. Böylelikle sanatseverler, odaklı ve süreklilik içeren güncel projeleri ve işbirlikleri ile şehre katkı sunmaya devam eden DSM’nin çalışmalarından haberdar olabilecek.

 İlk on yıllık dönemde yoğun aylık programlarıyla şehrin özlem duyduğu kültürel canlılığa büyük bir katkı sunan, sonrasında da uzun soluklu projeleriyle yerel yönetimlerle, hak temelli sivil toplum kuruluşlarıyla ve sanatçılarla ortak projeler gerçekleştirerek dayanışma ruhunu güçlendiren DSM, farklı grupları birlikte düşünme, tartışma ve sanatı paylaşma amacıyla bir araya getiren bir platform ve köprü işlevi gördü. Edebiyattan sinemaya, güncel sanattan toplumsal düşünce ve sosyal bilimlere, müzikten tiyatroya birçok farklı disiplini kapsayan bine yakın sergi, söyleşi, atölye, gösterim ve performansa ev sahipliği yaptı. 20. yılını geride bırakırken paylaşıma açtığı yeni web sitesi ve arşiviyle DSM, şehirdeki yolculuğu boyunca çok sayıda insanın emeği ve katılımıyla biriken, dayanışma duygusuyla büyüyen bu deneyimi sanatseverlerle paylaşıyor.

 Diyarbakır Sanat Merkezi’nin yenilenen sitesi www.diyarbakirsanat.org’u ziyaret edebilirsiniz.

Sorularınız ve görüşleriniz için info@diyarbakirsanat.org’ayazabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete