GÜNDEM

“YERE BATSIN AHLAKTAN YOKSUN SENDİKACILIĞINIZ”

“YERE BATSIN AHLAKTAN YOKSUN SENDİKACILIĞINIZ”

“YERE BATSIN AHLAKTAN YOKSUN SENDİKACILIĞINIZ”
27-08-2014 19:42
Google News

Okullara idareci Atamaları’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla hedef tahtası haline gelen Eğitim Bir Sen, yapılan eleştiriler karşısında basın açıklaması düzenledi.

Eğitim Sendikaları tarafından gerçekleştirilen basın açıklamalarında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönelik “Bonzai kafasını mı yaşıyorlar. IŞİD zihniyeti” benzetmelerinin yapıldığını anımsatan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mehmet Ergin “Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılını dolduran eğitim yöneticilerinin görevleri, puanlamaya dayalı olarak değiştirildi. Yönetmelikte ilçe milli eğitim müdürü, şube müdürü, okul aile birliği başkanı, başkan yardımcısı en kıdemli, en genç öğretmen ve öğretmenler kurulu kararıyla seçilen iki öğretmenin verecekleri puanlar, yönetmelikle belirlendi. Her sınavın ve her atamanın sevinen ve üzülen tarafı vardır. Nitekim bizim de 16 müdür üyemiz görevlendirilmemiştir” dedi.

İSİM VEREREK ŞAİBELİ GİBİ GÖSTEREMEZSİNİZ

Ergin, açıklamasının devamında “Bir sendika temsilcisi basın açıklamasında bu uygulamayı eleştirirken Milli Eğitimi Bonzai Kafası taşıma ve IŞİD zihniyeti, ifadelerini kullanıp yeni görevlendirilen müdürleri tanımayacağını söylemiştir. Yeni görevlendirilen müdürleri peşinen yıpratmak hangi aklın ürünüdür? Yere batsın ahlaktan yoksun sendikacılığınız! Sınavla atanma biçimini eleştirebilirsiniz. Ama insanları sizden olmayan ama görevlendirilen kimseler olduğu için isim vererek şaibeli gibi gösteremezsiniz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete