GÜNDEM

YEREL EKONOMİ MASAYA YATIRILDI

Batman Belediyesi, Yerel Esnaf Kooperatifi (YEK) ve Kadın, Emek, Doğa, Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Kooperatifi (KED) iş birliği ile Yerel Ekonomileri Güçlendirme Ve Kooperatifçiliği Geliştirme paneli düzenlendi.

YEREL EKONOMİ MASAYA YATIRILDI
21-07-2019 17:52
Google News

 

Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen panele, Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Çetinkaya, Belediye Meclis Üyeleri, YEK üyesi esnaflar ve KED kooperatifi üyeleri katıldı. Akademisyen Zerrin Türk’ün yönettiği panele, Av. Mehmet Bayraktar ve Enerji Mühendisi Veysel Moray konuşmacı olarak katıldı.

KOOPERATİFÇİLİĞİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Batman Belediyesi’nin ev sahipliğindeki panelde, bölge kentlerinde alternatif ekonomi modelleri ele alınarak üretim ve kooperatifçiliğin önemine vurgu yapıldı. Üretilen ürünler komisyoncular üzerinden tüketiciye ulaşırken maliyetin arttığı belirtilen panelde, Batman ve Bölge İllerinde alternatif ekonomi modelli kooperatifler kurulabileceği açıklandı. Batman’ın güneş enerjisi potansiyeline dikkat çekilen ve hayvancılığın yeniden geliştirilmesi için kooperatiflerin aktif hale getirilmesi istenen panel, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete