GÜNDEM

YEREL ESNAFA DESTEK ZAMANI

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalar, esnafı dara düşürdü. Batman’da yerel esnaf, kirasını dahi ödeyemeyecek duruma geldi.

YEREL ESNAFA DESTEK ZAMANI
26-11-2020 19:38
Google News

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle kahvehaneler kapatıldı, restoranlarda ise masa ve sandalyeler kaldırıldı sadece paket servisine geçildi. Lokanta ve restoranlar, komi ve garsonluk yapan personellerini ücretsiz izne çıkardı, küçülmeye gitti. Esnaf, kiralarını ve taksitlerini ödeyemez hale geldi. İşyerlerinde ücretsiz izne çıkarılan onlarca insan ise kendi kaderine terk edildi. Market ve mağazalarda da durum değişmedi. Uygulanan kısıtlamalarla marketlerin her gün en geç 20.00’de kapanması kararlaştırıldı. Hem vatandaşın alım gücünün düşmesi hem faaliyet alanlarının daralması nedeniyle market ve mağazalarda da ekonomik sıkıntılar baş göstermeye başladı.

ZAMAN, BİRLİK OLMA ZAMANI 
Batman’da onlarca ailenin gelir kapısı olan yerel esnafa destek çıkma zamanı. Gazetemiz Sonsöz, bu zorlu süreçte yerel esnaf için tüm okur ve takipçilerine “Alışverişini Yerel Esnaftan Yap” çağrısını yineliyor. Batman’ın yerel bakkal, manav ve marketlerinden alışveriş yapmanız için siz değerli okurlarımızdan duyarlılık bekliyoruz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete