GÜNDEM

YEREL GAZETECİLİK SEMİNERİ BATMAN’DA YAPILDI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung ile ortaklaşa düzenlediği Yerel Medya Projesi çerçevesinde hayata geçirilen eğitim seminerlerinin 71’incisi Batman’da yapıldı.

YEREL GAZETECİLİK SEMİNERİ BATMAN’DA YAPILDI
19-06-2014 22:57
Google News

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Konrad Adenauer Stiftung’un (KAS) ortaklaşa düzenlediği 71’inci Yerel Gazetecilik ve Meslek İçi Eğitim Semineri, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Batman ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda gazetecinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Batman Mezopotamya Otel’de düzenlenen seminerin sunuculuğunu Mehmet Mahmutoğlu üstlendi. Seminere; TGC Başkanı Turgay Olcayto,TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç, TGC Başkan Yardımcısı Recep Yaşar,  TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Genel Saymanı Gülseren Güver, TGC Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Özdemir ve Niyazi Dalyancı, TGC Hukuk Danışmanı Avukat Gökhan Küçük, Konrad Adenauer Stiftung (KAS)  Türkiye Temsilcisi Dr. Colin Dürkop’un da aralarında bulunduğu 150 gazeteci katıldı.

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER ANILDI

Seminerin açılış konuşmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ve Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilcisi Colin Dürkop, Batman Valisi Azmi Çelik ve Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel yaptı.

AZMİ ÇELİK: GAZETECİLER ELEŞTİRİLERİYLE BİZE YOL GÖSTERİYOR

Batman Valisi Azmi Çelik, 71’inci Yerel Gazetecilik Semineri’nin Batman’da düzenlenmesinden dolayı TGC ve KAS yöneticilerine teşekkür ederek sözlerine başladı.    “Batman, 15 yıl öncesine göre, çok büyük gelişme kat eden ender illerden biridir. Batman, bölgedeki huzursuzluktan, terörden çok çekmiştir. Batman’ı bu sıkıntıları aşma konusunda da azimli, kararlı, değerlerine bağlı insanların yaşadığı il olarak da tanımlıyoruz. Bu sıkıntıların aşılmasında basın mensuplarının göstereceği kararlılık ve doğru habercilik çok önemli. Eleştiriler, kamu kesiminde görev yapanlar, yöneticiler için yol göstericidir.  Gazetecilerimiz aynı zamanda kamu görevi yapıyor. Kamuyu bilgilendirme görevi yapıyor. Bizler bu anlamda birlikte hareket ediyoruz, birlikte hareket etmeliyiz. Gazetecilerimiz sadece eleştirmiyorlar güzel şeyler de yazıyorlar. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin ileri seviyede geliştiği günümüzde hiçbir olay bölgesel kalmıyor. Yerel basın da bu teknolojik ilerlemeye ayak uydurmaya başladı. Batman da bu konuda üzerine düşeni aktif olarak yapıyor.  Basın mensupları, üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyor.”

GÜLİSTAN AKEL: GAZETECİLER ÖZGÜR OLMALI

Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ise konuşmasında basının özgür bırakılması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi.

“Batman, çok genç bir kent. Gençliğin verdiği enerji ve dinamizmi taşıyor. Bağrında büyük umutlar barındırıyor. Ama ülkenin, dünyanın sorunlarında bağımsız hayal kuramıyoruz. Bu şehrin sorunlarıyla, dünyanın sorunlarıyla birlikte yaşıyoruz. Yaşadıklarımızdan ötürü temkinliyiz. Basın konusuna değinecek olursak, basının özgür bırakılması gerekiyor. Bilginin özgürce halka doğru anlatılması gerekiyor. Bu nedenle gazetecilerin özgür bırakılmasını istiyoruz. Daha demokratik karakter kazanmak gerekiyor” diye konuştu.

“GÜNÜMÜZDE GAZETECİLİK” KONUŞULDU

Konuşmalardan sonra seminerin oturumları başladı. Birinci oturumda Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Erinç "Günümüzde gazetecilik" ve TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver de "Gazetecilik etik ilkeleri" konularında sunum yaptı.

 

“BU KENT ZOR BİR DÖNEM GEÇİRDİ”

Soru ve cevap bölümünde Mazlum Der Şube Başkanı Hasan Argünağa,1990'lı yıllarda Batman'da gazetecilik yapma koşullarını anlatarak "Bu geldiğiniz kente çok zor bir dönem geçirildi. Kentimizde haber takibi yapan Cengiz Altun, Çetin Abayay ve Yahya Orhan şehit düştü. En zor dönemi böyle yaşadık" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete